Regele președintelui

Mihai Ghezea , 26 august 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
regele-pre-edintelui-33610-1.jpg

Săptămâna trecută, televiziunile așa-zise de știri au reușit să-și dea examenele de maturitate. Și le-au picat, cu brio. Moartea autointitulatului rege al romilor s-a transformat, la nivel mediatic, într-un circ sinistru, întreținut artificial, întru sporirea accelerată a ratingului, atins la temelie de caniculă și de vacanțele vedetelor de serviciu, fie ele politice, mondene sau de tipul neica-nimeni. Alte două evenimente triste, decesele lui Costică Ștefănescu și al mamei surorilor Gabor au transformat, din păcate, știrile în reclamă la pompele funebre.

Dacă mass-media jonglează cu aceleași scuze răsuflate, de genul „oferim telespectatorului ceea ce își dorește, iar dacă nu-i place poate folosi telecomanda", exponenții clasei politice s-au văzut puși într-o mare dilemă: să zică de bine despre familia Cioabă, să meargă la priveghi sau la înmormântare, să trimită comunicate de presă cu condoleanțe sau să dispară, pe șest, din peisaj, până se liniștesc un pic lucrurile?


Fiecare a jucat, până la urmă, cum s-a priceput. Sau cum l-au sfătuit consilierii din dotare. Traian Băsescu a căutat varianta cea mai puțin păguboasă și, din câte se pare, a tras cartea câștigătoare. După cum se știe, se află, de ceva vreme, într-o campanie de „vrăjeală" a electoratului rom, în care a implicat-o și pe fiica sa cea mică. Una peste alta, voturile etniei, chiar dacă familia de la Sibiu controlează doar o parte din ele, nu sunt de aruncat. Îi pot folosi Ebei la europarlamentare, dar s-ar putea să conteze și la prezidențiale ori, mai târziu, la alegerile locale și parlamentare. Mai ales că formațiunea nou aruncată pe piață de președinte este în foame de voturi.


Traian Băsescu nu-și permitea să nu treacă pe la Sibiu, dar nici să participe la înmormântare. Apariția la priveghi, pentru 15 minute, și atitudinea sobră, ca și lipsa declarațiilor l-a ajutat să-și treacă în cont și mai multă simpatie din partea romilor, fără, însă, să poată fi atacat.
Liderii USL au jucat, și ei, la fel de corect. Au evitat declarațiile, dar i-au însărcinat pe purtătorii de cuvânt să transmită comunicate seci, cu condoleanțe din partea partidelor.


Cât despre romi, au profitat la maxim de mediatizare, dar s-au înecat, până la urmă, la mal. Adică, după două-trei zile de transmisiuni, pe întrecute, din Turcia, de la București sau de la Sibiu, ale televiziunilor, disperate să-și umple spațiul de emisie, nimeni nu mai punea la îndoială legitimitatea regatului rom și a aleșilor neamului cu pricina. În cele din urmă, după ce, în ședința „consiliului de coroană", transmisă în direct, au fost aleși doi regi și un președinte, s-a așternut liniștea. Regele a murit, trăiască ratingul!

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou