Remaniere judecătorească

Mihai Ghezea , 15 iulie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
remaniere-judecatoreasca-32464-1.jpg

Tema remanierii Cabinetului Ponta a aprins spiritele încă de acum câteva săptămâni.

S-au vehiculat nume, au fost făcute liste, care mai de care mai fanteziste sau mai „documentate". La loc „de frunte" în aceste liste au stat, invariabil, mai mulți miniștri liberali. În cele din urmă, pentru a pune capăt speculațiilor, Partidul Național Liberal a trimis un comunicat de presă prin care făcea cunoscut că nu s-a discutat nimic de acest gen în USL și că miniștrii liberali se bucură de întreaga susținere a partidului. Fără excepții.

Condamnarea ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, a avut darul să tulbure de tot apele ce curg prin Uniunea Social Liberală. Până în momentul sentinței, Fenechiu a declarat că dacă va fi găsit vinovat își va da demisia imediat. La fel vedea lucrurile și premierul Victor Ponta. Coegii săi de partid spuneau că nu-i nicio nenorocire, chiar dacă instanța va ieși cu o hotărâre, alta decât cea așteptată, pentru că mai sunt destule căi de atac, până să vorbim despre o sentință definitivă. De partea cealaltă, președintele Traian Băsescu n-a ezitat, niciodată, să arunce în spatele miniștrilor cu procese pe rol sau în așteptare toate nerealizările statului: amânarea intrării în Schengen, rapoartele nefavorabile pe MCV, Mecanismul de Cooperare și Verificare, și altele, asemenea.

După aflarea sentinței, presa, avidă de sânge proaspăt, a început să sune, în stânga și-n dreapta, și să ceară tuturor, în special liberalilor, să comenteze soluția. Surprinzător, cei mai mulți au încercat să se abțină și să nu comenteze. Singurul care a picat grav testul a fost chiar Fenechiu, care s-a trezit vorbind singur. Ba că n-a luat în serios dosarul, dar de acum înainte o să se „ocupe" de el, ba că pe la noi e ca-n Burkina Faso, care, fie vorba între noi, deși e o țară africană, nu-i un exemplu al lipsei de democrație, ba că nu-și dă demisia până nu mai discută, măcar odată, cu premierul.

Au mai încercat, pe la Antene, să inducă ideea că judecătorii au pronunțat o sentință la dictarea lui Traian Băsescu, dar nici asta n-a prins.
În cele din urmă, soluția a venit din Bănie: Justiția nu trebuie luată în seamă!

„Aşa vă ia Gaia pe toţi şi voi vă pitiți! De parcă ar fi Justiţia Divină! Cel mai bun ministru la Transporturi, de câţiva ani încoace, care a deblocat fondurile UE, a facut să se ruşineze fetele mari din PNL!", este mesajul postat de contul de Facebook al vicepreşedintelui PSD Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.
Și uite-așa dădură, până la urmă, cu mucii în Burkina Faso(le).

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou