România, dormi liniștită, DNA veghează

Mălina Andrei, 12 februarie 2015, Ora 20:11

  • print
  • |
romania-dormi-linistita-dna-vegheaza-45592-1.jpg

Din tevatura ultimelor săptămâni se poate concluziona doar că, poporul român a devenit spectator, fără voia sa, al unui film în care s-au cuprins toate genurile. O poveste despre sărăcie, un ex-președinte, o femeie frumoasă, un general, o turmă de politicieni corupți, un stoc întreg de dosare penale, o haită de turnători plus o elită de ipocriți lipsiți de profesionalism. Altceva? Teamă, ură și un popor lihnit aievea.

Dincolo de aparențe, de povești împodobite și de oameni cu păreri diverse este doar cumplita față a României. Filmul ultimelor zile cuprinde neștiuta față a controversatei clase politice, care s-a dovedit a fi doar o haită de hiene, care ne fură până și dumicatul de la gură. Putem să deducem din asta că trăim al dracului de bine.

Ultimul trend în materie de politicieni corupți este Elena Udrea. Politicianul care a reușit să aducă audiențe-record televiziunilor de știri în ultimele zile. După ce ani la rândul a fost mai mult subiectul tabloidelor, brusc a devenit cel mai mediatizat subiect. Românii s-au oprit cu gura căscată în fața micului ecran unde se vorbește despre cât de mult a putut să fure doamna Udrea și plângerile că nimeni nu o ia în serios, că toată lumea conspiră pentru a o reduce la tăcere. Întrebarea mea e simplă: de ce n-ați vorbit până acum?

Pe lângă poveștile „deneaniste" pe care le-am tot ascultat, există alta, destul de lungă, care conturează și introducerea și cuprinsul. După 10 ani în care nimeni nu a atins-o și nu i-a încețoșat drumul către succes, în doar o lună au împachetat-o frumos și au trimis-o după gratii.
Acum tăcerea s-a coborât ușor. Se mai aude, poate, neînțeles, un oftat de ușurare. Probabil al celor care au dorit-o în spatele gratiilor.

Doamna Udrea a fost judecată, cu probe, nu cu vorbe, de judecători nu de televiziuni și de amatori. Astfel că în urma ilustrei doamne cu aspirații de Cotroceni, nu a rămas decât o moarte politică dureroasă, bârfe, taclale, situații stânjenitoare, finalizate cu un gest teatral: un deget la nas, „dedicat unei persoane dragi". Realitatea este că Elena Udrea nu ar fi ajuns aici fără o ambiție de fier, bărbați potenți financiar și un ex-președinte care să o răsfețe.

Acum așteptăm cuminței să vedem ce va urma. Cine urmează și cu ce ne mai șochează. Dar dincolo de audieri maraton, ridicări de imunități, rețineri, arestări și condamnări, rămân prea multe întrebări... De ce DNA are nevoie de ani ca să cerceteze și să aresteze un parlamentar sau un fost ministru?

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou