Sărbători fericite!

Mihai Ghezea , 16 decembrie 2012, Ora 23:00

  • print
  • |
sarbatori-fericite-28413-1.jpg

Mai este puțin și se încheie și 2012. Întotdeauna, un sfârșit de an este un bun prilej de a face bilanțuri, de a socoti ce-a fost bine și ce-a fost rău, un moment în care jonglăm cu speranța că următorul an va aduce mai multe, va fi mai bun, mai luminos și mai ușor. Chiar și atunci când ne propunem să "sărim" peste acest moment, al bilanțului, facem ce facem și tot acolo ajungem.

Chiar dacă, teoretic, pentru noi, "presarii", o agendă publică încărcată înseamnă abundență de subiecte, trebuie să recunoaștem că anul acesta a fost prea mult. Am avut parte de alegeri locale, de alegeri parlamentare, de referendum de demitere a președintelui.

Am asistat la căderea Guvernului Ungureanu, în urma unei moțiuni de cenzură și transformarea opoziției în putere. Am asistat și la zeci de "trădări" ale aleșilor noștri, care nu mai știau nici ei, la un moment dat, în care partid mai sunt, cu cine votează și unde vor fi peste o săptămână sau o lună.

Am fost martorii unor "recorduri" ale politicii dâmbovițene: un număr de parlamentari incredibil, scoruri electorale de necrezut în anii trecuți, sume enorme aruncate pentru campanii electorale aproape inexistente și un război pe viață și pe moarte la vârful politicii, în care am reușit să implicăm mai toată Europa, dar și Statele Unite. Bașca mai toate instituțiile statului.

Am văzut cum populația României s-a împărțit în două, cum prieteni buni erau gata să-și ia gâtul pentru că nu împărtășeau aceleași simpatii politice, cum fiecare a fost nevoit să se poziționeze într-una sau alta dintre cele două tabere. În fine, doar pocnetul armelor a lipsit pentru a fi declarat "oficial" războiul civil. Dumnezeu ne-a ferit de acest ultim pas.

Normal că nu ne putem dori, pentru 2013, decât un pic de liniște, de pace, de reconstrucție. De normalitate, dacă nu cerem prea mult.

Pentru Atac, în schimb, a fost un an greu, dar care se încheie cu bine. În timp ce tot mai multe instituții media trag obloanele, fie pentru că și-au îndeplinit rolul electoral pentru care au fost create, fie din cauza crizei, noi ne vedem de treabă, mai departe. Ne vom întâlni cu dumneavoastră, Cititorii, și în 2013.

Până atunci, însă, vă doresc, din partea mea și a colegilor mei, să aveți parte de sărbători liniștite, un Crăciun fericit și un An Nou cu mult mai bun decât cel care se încheie în curând!

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou