Shengen-ul şi... mama lor

Mihai Ghezea , 4 martie 2013, Ora 17:26

  • print
  • |
shengen-ul-si-mama-lor-29671-1.jpg

Amânarea intrării noastre în Schengen, după ce am îndeplinit criteriile care ni s-au cerut iniţial (plus altele suplimentare scoase din pălărie pe parcurs), mi se pare deja o bătaie de joc.

Foarte corect spune minstrul de externe Titus Corlăţean că problema de credibilitate este deja a statelor care se tot opun intrării României în Schengen, fără să aibă motive clare şi fără să respecte propriile principii stabilite dinainte.

Bătaia de joc la care România este supusă de către Bruxelles trebuie să înceteze imediat. Nu mai vrem preţuri raportate la euro, fiindcă nu suntem plătiţi în euro, nu mai vrem tâlhari de la OMV, Apa Nova, Enel, Erste, Piraeus Bank, Otp Bank, Mittal, Lukoil, Gazprom, Mechel, Rosneft, British Petroleum sau alţii care să ne delapideze. Din ce motive nu cerem organizarea unui referendum cu acest subiect, astfel încât să putem vota şi noi rămânerea sau ieşirea din UE...

Dacă rămânem în această "uniune" vom ajunge pe drumuri, fără proprietăţi, pribegi şi fără loc pe care să-l numim acasă... ne vor termina ca POPOR. Alinierea preţurilor la energie cu preţurile din UE este o crimă pentru orice economie mică!
Bulgarii au înţeles asta. Târziu, dar au înţeles! Cu cât mai târziu vom înţelege şi noi, cu atât mai rău. Mă bucur să văd la ministrul de Externe o atitudine demnă şi clară.

Odată intraţi în Schengen, în afară de "noi stăpâni"pe care ni-i câştigăm, ce obţinem bun pentru România, pentru noi românii? Deja suntem spoliaţi de concerne străine, întreprinderile noastre ori sunt prea mici ori nu există, deci concurenţă efectivă nu facem!

În România, românii nu mai au decât "dughene" care funcţionează! Se repetă povestea de la intrarea ţării în UE; mai întâi ne-au pus industria"pe butuci", ca să nu-i concurăm şi apoi ne-au acceptat ca piaţă virgină de desfacere a produselor lor!

Singurii câştigători au fost o mână de trădători români, care s-au îmbogăţit în raport cu populaţia românească dar nu cu occidentul!

Suntem deja colonie economică, dar cu procesul neîncheiat! Nu mai avem aproape nimic al nostru! Odată intraţi în Schengen şi aliniaţi la moneda unică (euro), SUNTEM TERMINAŢI; NU MAI PUTEM CONTROLA NIMIC în PROPRIA NOASTRĂ ŢARĂ!

De peste 20 de ani, unde-am fost şi unde-am ajuns? Euro, Schenghen, drepturi şi-ndatoriri, e doar manipulare frumoasă şi periculoasă.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou