Și noi, românii, vrem să avem drepturi în România!

Mihai Ghezea , 17 martie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
si-noi-romanii-vrem-sa-avem-drepturi-in-romania-38898-1.jpg

E cool să fii împotriva exploatării de la Roşia Montană, chiar dacă rusnacul de la Minaur exploatează aurul cu cianuri, încălcând toate normele de mediu. E cool să fii împotriva gazelor de şist chiar dacă exploatările clasice poluează monstruos şi ţin România dependentă de Rusia.

E cool să fii ungur şi să-i dai înainte cu bieţii unguri, cât de tare suferă după ce au pierdut în 1918 (în mod democratic, de altfel) 50% din ţara în care ei nu au ajuns niciodată, 50% din populaţie... Sigur că ungurii au dreptul de a-şi folosi limba, de a-şi păstra cultura şi de a avea educaţie în limba maternă. Cei care sunt cetăţeni români au, de asemenea, dreptul de a înjura România după pofta inimii.

Însă România şi românii nu au deloc obligaţia să-i îndure pe străinii care o înjură. În SUA, țara unde există cea mai solidă democraţie a lumii, un străin care demonstrează împotriva autorităţilor americane e deportat imediat, ca un câine turbat.

Aceeaşi chestie şi dacă un străin se vădeşte ireverenţios faţă de steagul sau constituţia americană. În SUA nu am auzit să existe vreo şcoală elementară de stat în limba spaniolă (nu mai vorbesc de şcoli secundare sau licee), chiar dacă proporţia hispanicilor este mult mai mare ca cea a ungurilor în România, pentru că limba oficială a statului e engleza. Sunt liberi să-şi facă şcoli private în ce limbă vor. România e un stat unitar şi naţional.

Arborări de steaguri, abordări extremiste, instigări separatiste, provocări lansate populaţiei locale, atingerea demnităţii confraţilor ROMÂNI din zonă, bruscarea forţelor de ordine, DE CE PE ĂŞTIA NU I-A TOCAT CA PE AMĂRÂŢII DE LA PUNGEŞTI, DE CE PE ACEŞTIA NU I-A ARESTAT, DE CE ACEŞTIA NU AU DOSARE PENALE?

Am trecut cu maşina prin Harghita și Covasna când au organizat lanţul uman, anul trecut. Nu am ştiut de acţiunea lor şi am avut un sentiment de teamă şi insecuritate pe care nu vreau să îl repet. Nu s-a întâmplat absolut nimic, dar se putea întâmpla. Circulam în ţara mea şi mi-a fost teamă .

Îmi pot uşor imagina viaţa românilor din aceste judeţe. Nu este o viaţă uşoară, nu este ca în restul României. Ca într-o Europă în care circulăm liberi.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou