Star Trek românesc: Guvernul inventează falia temporală a legii

Mihai Ghezea , 1 septembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
star-trek-romanesc-guvernul-inventeaza-falia-temporala-a-legii-42913-1.jpg

Ordonanța lui Ponta și Dragnea, prin care se suspendă, pentru mai bine de o lună, o lege aflată în vigoare, face să se cutremure de râs lumea civilizată, cu experiență într-ale democrației.

Sau, dimpotrivă, să se ia cu mâinile de păr. Dincoace, pe plan intern, lucrurile stau, cu adevărat, ca în Cascadorii râsului: reprezentanții PSD vin cu explicații aiuritoare, ce îi pot convinge doar pe cei cu inteligența sub limita legală, în timp ce așa-zisa opoziție se scarpină gospodărește pe chelie și nu reușește, de fel, să reacționeze cât de cât eficient.

Toată lumea bate câmpii cu privire la viitorul exod al primarilor de altă culoare către cei trei trandafiri, chiar înainte de alegerile pentru Cotroceni. Iar Ponta și compania sunt acuzați că sunt așa de îndârjiți pentru a obține și Președinția, încât nu le mai pasă nici de americani și nici de europeni. De fapt, nu primarii sunt adevăratele ținte ale social-democraților. Miza reală este reprezentată de consilierii Consiliilor locale și județene. Liviu Dragnea a lăsat foarte clar să se înțeleagă acest lucru, dar se pare că nimeni nu are urechi de auzit.

Primarii cu simpatii pesediste nu riscă nimic. Și nici nu au nevoie să intre, neapărat, în PSD. Dimpotrivă. Pot fi mai credibili din postura de peneliști care explică "oițelor" din comună că partidul a rupt USL-ul și nobilele idealuri ale acestuia nu se mai pot concretiza, prin urmare singura soluție este ștampila pusă pe Ponta. Iar dacă-i află șefii de la județ sau de la centru și-i dau afară din partid se pot înscrie oricând în PSD. Legea nu-i oprește. Singura interdicție este să-și dea ei demisia din partidul din care fac parte.

Cu totul altfel stau lucrurile în cazul consilierilor. Dacă aceștia fac joc dublu și acționează împotriva intereselor partidelor din care fac parte, pot fi dați afară din partid și își pierd și funcțiile. Aici este durerea mare a PSD. După ruperea USL, consilierii PNL și PDL au creat noi majorități, care nu le permit primarilor să-și impună punctul de vedere, cu orice preț. Adică priecte, licitații cu dedicație sau alte surse de câștig chiar mai bune decât bugetul de stat ar putea rămâne în aer.

Interesant este și faptul că legea este doar suspendată, nu abrogată sau modificată. Asta, pentru ca cei care schimbă tabăra în sezonul de transferuri creat de Guvern să nu se poată răzgândi mai târziu.

Motive mai sunt, dar, până la urmă, nu contează chiar așa de mult. Ce trebuie reținut este că s-a deschis din nou cutia Pandorei. Legile țării vor fi, de acum, suspendate, mai mult sau mai puțin, în funcție de interesele guvernanților. Vocile care susțin că legea este doar pentru proști chiar nu mai pot fi contrazise.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou