Best Dental

Tăriceanu a greșit platoul și ziua de filmare

Mihai Ghezea Mitruș, 3 martie 2014, Ora 00:01

  • print
  • |
tariceanu-a-gresit-platoul-si-ziua-de-filmare-38469-1.jpg

Demersurile lui Călin Popescu Tăriceanu din ultimele zile, după ce au lăsat cu gura căscată o țară întreagă, au reușit să-i pună pe gânduri pe mulți dintre analiștii scenei politice dâmbovițene.

Aceștia par din ce în ce mai convinși că trebuie neapărat să se ascundă ceva, mult mai profund, în spatele acțiunilor lipsite de logică ale fostului premier și președinte al liberalilor. Au apărut și o serie de speculații, care mai de care mai fanteziste, dar, pare-se, nimeni nu vrea să înțeleagă un fenomen simplu, dovedit în nenumărate în rânduri în istoria conducătorilor țării noastre: politicienii reușesc să piardă, mai devreme sau mai târziu, mai repede ori mai lent, într-o mai mică sau mai mare proporție, contactul cu realitatea.

Călin Popescu Tăriceanu avea toate șansele să devină candidatul la președinție al Partidului Național Liberal. Avea toate șansele și să plece cu jumătate dintre liberali, să facă un nou partid și să atragă de partea sa mai tot electoratul dur al simpatizanților urmașilor Brătienilor. Avea toate șansele. Dar nu acum, ci în urmă cu ceva timp, când se vorbea despre gruparea Chiliman - Tăriceanu - Orban - Moisescu. Atunci, Tăriceanu putea încerca orice, cu șanse de reușită notabile. Dar pentru că a plecat capul și s-a ascuns în ultima bancă, mulți dintre admiratorii săi au început să-și pună întrebări. Și au considerat că i-a fost teamă să dea vrabia din mână pe cioara de pe gard.

Acum, istoria s-a repetat. Tăriceanu a făcut jocul lui Ponta, în speranța că Stroe, Chițoiu și ai lor nu așteaptă decât un impuls pentru a părăsi corabia, că va deveni liderul lor și va rămâne și la guvernare. Doar că aceștia au jucat precum Tăriceanu, în urmă cu un an-doi: și-au băgat capetele în nisip. Și l-au lăsat pe fostul premier în poziție neregulamentară, afară din joc.

Liberalul care, mai nou, pare să aibă simpatii socialiste, și-a mai făcut câteva calcule care s-ar putea dovedi, în curând, la fel de greșite. Primul pe listă ar avea legătură cu o posibilă intenție a PNL de a se retrage din ALDE, grupul liberal din Parlamentul European, și să intre în PPE, alături de PDL, UDMR sau PNȚ. Noua formațiune pe care a anunțat-o fostul liberal ar urma să ocupe locul lăsat liber în ALDE.

O altă impresie pe care a lăsat-o este că a regretat că nu a făcut pasul atunci când avea șanse, iar acum s-a temut că scapă și ultimul tren, așa că a mers la noroc.

Oricum ar fi, modul în care a procedat a lăsat un gust amar celor care îl vedeau ca pe un vector demn de luat în seamă în politica românească. Sondajele la care deja se lucrează vor confirma acest lucru. Și sondajele care se vor face peste un an sau doi, de asemenea.

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:22