Un editorialist britanic laudă țara noastră. "Mulțumesc, România!"

Dan Alexandru, 4 ianuarie 2014, Ora 11:00

  • print
  • |
un-editorialist-britanic-lauda-tara-noastra-multumesc-romania-37034-1.jpg

"In fiecare dimineață facem o sedință de redacție si alegem stirile care ar speria cel mai tare cititorii". Acesta este motivul pentru care tabloidele britanice au pus tunurile pe imigranții din România si Bulgaria.

The Sun, The Mail sau The Express sunt printre publicațiile care au reusit sa vandă tiraje foarte mari, cu ajutorul informațiilor distorsionate a jumataților de adevaruri, scrie Rupert Wolfe-Murray, intr-un editorial, apărut in The Huffington Post si intitulat "Multumesc, România".

Iata ce scrie Rupert Wolfe-Murray in editorial:

Tabloidele britanice ar trebui sa multumească României pentru cantitatea de informații de primă pagină pe care le-a furnizat in ultimul sfert de secol.
Ultima nascocire - 27 de milioane de romani si bulgari vor veni in Regat in ianuarie 2014 - e doar un exemplu dintr-o serie lungă de povesti de groază.
In mintea britanicilor sunt proaspete povestile despre țiganii români care cerșesc si cer ajutoare sociale in Marea Britanie.
Alte povești de succes au fost portretizarile lui Nicolae Ceasușescu, liderul comunist care a fost indepartat de mulțime, in 1989. Povestea victoriei poporului impotriva lui a fost de scurtă durată, stirea care a dominat anii '90 fiind despre condițiile in care trăiau copiii din orfelinatele de stat.
Ziarele britanice au omis faptul ca România a deschis usile orfelinatelor, pentru a primi ajutor internațional, spre deosebire de alte țări, care au interzis străinilor să viziteze orfelinatele.

In prezent, copiii mai mici de doi ani nu pot fi institutionalizați, iar copiii abandonați ajung direct la familii adoptive. De asemenea, este una dintre puținele țări sărace care au reușit să oprească traficul de copii, sub acoperirea adopțiilor internaționale.


Subiectele "preferate" sunt: țiganii, orfanii, cerșetorii, hoții sau imigranții


Jurnalistul Rupert Wolfe-Murray scrie, in editorialul său, despre perioada in care lucra ca om de relații publice pentru o fundație care avea ca scop promovarea faptului ca România a implementat legislația pentru protecția minorilor.

Intr-o perioada in care existau incă probleme majore privind săracia si corupția, in acest domeniu, se făceau progrese fundamentale. Jurnalistii americani, olandezi, rusi sau francezi erau interesati de această stire, dar editorii britanici nu le-au permis jurnalistilor sa se deplaseze pentru a scrie despre asta.

Ulterior, Rupert a aflat si motivul:

"De fiecare dată cand avem nevoie de o poveste de groază despre copii institutionalizați, trimitem pe cineva in România, unde vor gasi cu siguranță un caz trist despre care sa relateze", i-a declarat un editor britanic.

Editorul a fost interesat de schimbarile profunde in sistemul de protectie a minorilor din România, dar a spus că "nu e o poveste de stiri".

Editorii tabloidelor au obiceiul de a lega anumite subiecte de anumite țări, pentru ca cititorii sa facă imediat asocieri. In cazul României, subiectele preferate sunt: țiganii, orfanii, cersetorii, hoții sau imigranții.

Pentru editorii tabloidelor, este neinteresant faptul ca România are atât de mulți țigani pentru ca nu i-a exterminat in Cel de-Al Doilea Război Mondial sau că românii nu au de gând să invadeze Regatul britanic.


"Britanicii care s-au indragostit de această națiune minunată"


Mii de afaceri britanice au avut de câstigat de pe urma muncitorilor români, constiinciosi, linistiți si recunoscători.

"Toți cei pe care ii cunosc si care au lucrat cu un român, sau au angajat unul sa ii repare casa, in Marea Britanie, au fost incantați de atitudine, de calitatea muncii si de preț", a scris Rupert Wolfe-Murray, in editorialul său.

Rupert a amintit si de vizita in Romania a echipei TopGear, care a vizitat Trasfagarasanul.

La sfarșitul episodului, prezentatorul James Clarkson, celebru pentru cinismul cu care critica pe toată lumea, a mulțumit românilor pentru ca i-a primit si a declara ca ar dori să se intoarca pentru totdeauna.

"Asemenea vorbe, din gura unui om atat de cinic ar putea suna false, dar in cazul lui, păreau sincere.

Clarkson este unul dintre britanicii care s-au indragostit de aceasta națiune minunată, dar neințeleasă", a completat Rupert Wolfe-Murray.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou