USL e la putere

Mihai Ghezea , 11 iunie 2012, Ora 23:38

  • print
  • |
usl-e-la-putere-26449-1.jpg

Alegerile de duminică au consfinţit schimbarea produsă după căderea Guvernului Ungureanu. USL şi-a luat partea leului, în timp de democrat liberalii au rămas doar cu posturile câştigate dinainte, de greii partidului.

Campania electorală a fost lipsită aproape în totalitate de confruntări de idei, dar s-au investit extrem de mulţi bani în materiale propagandistice. De asemenea, banii negri aruncaţi pe piaţă au fost mai mulţi decât în alţi ani. Nici violenţa, mita electorală, contravenţiile şi infracţiunile nu au lipsit în această campanie. Tocmai de aceea, e aproape surprinzător că numărul incidentelor a fost destul de mic, deşi se anunţau acţiuni de forţă şi fraude masive, puse la cale de către candidaţi din toate taberele.

Este adevărat că au mai votat persoane decedate, că au existat, în unele secţii, voturi mai multe decât votanţi, că mulţi „căpşunari", plecaţi în străinătate, la muncă, au „votat", paranormal, în localităţile de baştină, dar fără toate astea nu se poate pe meleagurile noastre.

Până la urmă oamenii au votat persoana, dar şi partidul din care face parte. Ba chiar s-a votat politic mai mult decât până acum, ţinând cont de faptul că vorbim de alegeri locale. În multe localităţi din ţară unii candidaţi au schimbat tabăra peste noapte, ba chiar în ziua alegerilor, în timpul votării, încercând să convingă electoratul că au bătut palma cu ceilalţi, dar nu s-a mai putut face nimic, buletinele fiind tipărite deja.

După anunţarea rezultatelor, useliştii au răsuflat uşuraţi. Chiar dacă, teoretic, parlamentarele oferă, cu adevărat, puterea, în sensul guvernării, turul de scrutin de duminică a reprezentat adevărata bătălie. În primul rând, a confirmat schimbarea care, până acum, exista doar în Parlament.În al doilea rând, este puţin probabil ca tendinţa de vot să se mai schimbe, până în toamnă. Dacă nu se întâmplă ceva absolut neprevăzut, diferenţa este posibil chiar să crească. Putem spune că a început vacanţa.

Este o perioadă în care parlamentarii pleacă în ţările calde, Guvernul face muncă de întreţinere, iar omul de rând vorbeşte mai degrabă despre meciurile Campionatului european decât de doctrine politice, în timp ce se răcoreşte cu o bere rece. Plus că atunci când nu are poliţe de plătit, cum s-a întâmplat acum, preferă să voteze cu cel mai puternic.

De aceea, chiar dacă am votat doar pentru primari, preşedinţi de consilii locale şi consilieri, putem spune că USL tocmai a intrat la guvernare, în mod legitim.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:27
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou