Victor Ponta, prim-ministrul „OMV”?

Pavel Roman, 17 august 2015, Ora 10:38

  • print
  • |
victor-ponta-prim-ministrul-omv-46652-1.jpg

Bilanțul României: Douăzecișicinci de ani de furat și înstrăinat, contra șpagă, averea publică. Douăzecișicinci de ani în care, în toate domeniile posibile s-au cristalizat mafii care au făcut legea și la propriu și la figurat.

Douăzecișicinci de ani în care tot ce au rechiziționat, etatizat, naționalizat, acaparat, acumulat și au realizat comuniștii a fost reâmpărțit, pe principii de tip mafiot, între noii oportuniști ce-au profitat de slăbiciunea statului, jefuind, încă o dată cetățeanul care, fatidic, este constant deposedat de dreptul lui la proprietatea publică. Douăzecișicinci de ani în care sistemul, adică instituțiile fundamentale ale statului, au fost transformate în societăți de pază și protecție care securizează marile hoții, servind interesle mafiei. Douăzecișicinci de ani în care cetățeanul neînregimentat în mafie, are statutul unui deținut în lagărele de exterminare germane, adică de condamnat la exploatare și la plata taxelor. Douăzecișicinci de ani în care banul public a fost furat constant și risipit fără limite, fără ca administratorii averii publice să răspundă pentru modul dezastruos în care au pierdut sau cheltuit aiurea banii publici. Douăzecișicinci de ani de lipsă totală de transparență în cheltuirea banului public, alocat discreționar, pe criterii clientelare, firmelor care controlează ordonatorii de bani publici, de către clasa politică și cei care au condus instituțiile publice. Douăzecișicinci de ani de distrugere constantă a învățământului, golit de substanță și menire, adică de selecție și promovare a inteligențelor reale. Douăzecișicinci de ani de distrugere constantă a sistemului sanitar, căpușat și mafiotizat și jefuit până la ultimul leu, la care doar formal cetățeanul are acces. Douăzecișicinci de ani în care legile au fost făcute de hoți și pentru hoți, iar ministerele au devenit servicii de tip mafiot, ce au deservit, exclusiv, crima organizată. Douăzecișicinci de ani în care mass-media a manipulat în interesul hoților și mafiei, ascunzând adevărul despre modul cum este prădată România și despre rolul ingrat al politicienilor în prădarea țării. Douăzecișicinci de ani în care, profitând de prostia și lăcomia oportuniștilor ce au acaparat puterea, mafiile corporatiste internaționale au acaparat, constant și sigur, prin mită, trafic de influență sau contra unor sume derizorii, toate resursele vitale ale națiunii și au pus stăpânire pe toate domeniile profitabile ale economiei, transformând România într-o colonie și pe români în sclavi, fără ca statul să protejeze averea publică sau cetățeanul.

Acum, în pofida sforăielilor politicienilor iresponsabili, care sunt la originea tuturor nenorocirilor petrecute și ce vor urma, suntem la o răscruce. S-a ajuns la fundul sacului și aproape că nu mai este ce fura și împărți, iar politicienii sunt disperați și trec la canibalism, devorându-se între ei. Iar cei ce au pus mâna pe averea publică, respectiv corporațiile multinaționale, după ce s-au servit de imbecilul aflat la putere, fac legea și vor să elimine amatorii și diletanții autohtoni din peisajul economiei, care, deși au furat la greu, îmbogățindu-se din eludarea taxelor, n-au acumulat capital și nici competența necesară pentru a exploata profitabil ceea ce au furat, cheltuind banii agonisiți, iresponsabil, pe excursii exotice, limuzine luxoase și palate somptuoase. Și ca o consecință firească a schimbărilor ce urmează, politicienii, obișnuiți cu zeciuiala din banii publici alocați sau averea publică scoasă la mezat, lacomi și iresponsabili, nu realizează că s-a înțărcat vaca de muls publică, că marii câștigători ai jafului public își securizează averile dobândite și nu mai sunt dispuși să le împartă și riscă, continuând să perceapă mită, fără a realiza că vremurile se schimbă și cad ca muștele în plasa unui DNA pe care erau convinși că-l controlează. Mecanismul investiției în funcții publice, unde „potul" a urcat până la sume astronomice, începe să dea rateuri, devenind, tot mai frecvent, o investiție proastă ce termină vieți și cariere.

În haosul creat, ce se extinde cu repeziciune, pentru că cei mai mulți, speriați de pierderea posturilor și privilegiilor, se grăbesc să-și recupereze „investițiile", indiferent de riscuri, pentru populație a rămas doar minciuna. Minciuna ca unicul și singurul argument pentru a obține și a se menține la putere. Fie opoziție, fie putere sau invers, în lipsa soluțiilor (soluții care să nu cuprinda jaful banului și averii publice, politicienii nu concep) se întrec în a servi cetățeanului minciuni despre invizibila creștere economică, a nivelului de trai, a bunăstării, în contrast cu o realitate care este caracterizată de faliment și disperare.

Toți, fără excepție, o dată ajunși pe podiumul puterii, au profitat de toleranța și lașitatea unui popor crescut și menținut în ignoranță, speculându-se la maxim naivitatea celui mult prea credul, dispus să înghită orice aberație, de care s-au agățat ca de colace de salvare. Nici în ultima clipă, când ultimele bărci de salvare s-au departat și urmează scufundarea, cetățeanul letargic cronic, nu înțelege că în cei douăzecișicinci de ani de „libertate" i s-au servit doar minciuni ordinare, atât despre democrație cât și despre viitor. În spatele propagandei, a teatrului politicianist ce le-a captat atenția și judecata, românii au fost furați și deposedați de toate resursele deținute și continua să fie deposedați. Țintuiți în fața micilor ecrane, cu gura căscată la parodiile așa zisei lupte dintre putere și opoziție, românul nu vede că i se golește ograda și cămara și că urmează dezastrul. Dezastrul în care nu va mai avea acces la petrol, la gaze, la energie electrică, la apă potabilă, la hrană, toate fiind destinate celor care au acumulat capital și și le pot permite. Monopolul resurselor vitale (petrol, gaz, electricitate, apă potabilă, sistemul bancar, etc.), acompaniat de liberalizarea prețurilor la energie și gaze, va determina blocarea accesului românilor la propriile resurse, incapabili să poată concura financiar cu cei care au implementat marea șmecherie a Europei unite, care, în fapt, nu e decât o metodă prin care bogații Europei au spart barierele protecționiste naționale, ce conservau și apărau resursele naturale naționale și și-au însușit, în numele unificării Europei, resursele noilor „admiși".

Aproape fiecare guvern de după 1990 a fost susținut și determinat să distrugă statul și să cedeze resursele, în schimbul unei himere, respectiv integrarea europeană. Adică ni s-a cerut casa și grădina în schimbul permisiunii de a vizita occidentul și, poate, a unei slujbe în care românul a fost exploatat la sânge. Iar șmecherii au profitat din plin.

Despre cum și în ce domenii a fost jefuită România se poate redacta o teză de doctorat, pentru că este incredibil cum, „pas cu pas" (devine o cutumă), România a pierdut în douăzecișicinci de ani toate resursele naturale esențiale supraviețuirii și a ajuns mai rău decât o colonie. În douăzecișicinci de ani politicienii români au reușit performanța stupidă nu numai să piardă, la masa verde, toate bogățiile țării, ci și să aducă România în situația de a avea o datorie de peste 90 miliarde de euro. Acesta este bilanțul real al guvernărilor postdecembriste: pierderea totală a resurselor, cedarea totală a economiei, falimentul agriculturii și îndatorarea populației. Restul e gargară, teatru și minciună, menit să ascundă realitatea.

Iar ca să nu se dezmintă și în al doisprezecelea ceas, adică când spectrul falimentului bate la ușă, guvernanții continuă să facă jocul marilor corporații ce au îngenunchetat țara, dintre care, „OMV" Austria, se detașează. Nu a ajuns că ne-au prostit și ne-au luat „PETROM" la preț de second-hand și exploatarea rezervelor de petrol cu restul ce-l lăsau clienții la stațiile de carburanți „OMV" din Austria sau că ne-au luat gazul și-l livrează în Austria pentru că românii nu-și permit să-l plătească. După ce l-au luat pe Năstase de papagal și l-au „convins" (oare chiar a fost așa de prost sau „a pus botul" ?) să cedeze pe nimic "PETROM" și exploatarea rezervelor de petrol, care erau „perla coroanei" în România, după treisprezece ani istoria se repetă și cu creația politică a lui Năstase, Victor-Viorel Ponta. Călcând fidel pe urmele mentorului, ca un original fanariot (chiar susține că n-are origini românești deci nici un interes să servească România), Ponta a preluat de la Năstase misiunea de a facilita exploatarea gratuită, de către „OMV", a petrolului din România. Și în timp ce mass-media, sponsorizată din bani guvernamantali sau de la marile corporații, inventează subiecte aiurea, ce țin capul de afiș al precocupărilor românilor, Ponta servește corporației „OMV", încă un cadou, prelungind exploatarea de către „OMV" a rezervelor de petrol ale României, pentru încă doi ani de zile, fără contract de redevență, adică la prețul stabilit de guvernul de papagali ai lui Năstase, ce aduce o gaură bugetară de aproape un miliarde de euro. Și ca să ne prostească în față, întrebat de ce nu renegociază cu „OMV" redevența la petrol, Ponta, ipocrit, nu recunoaște că așa servește interesele „OMV", ci susține că e nevoie de o noua lege a exploatării resurselor, care (culmea !!!!) pentru prima dată o dorește dezbătută și trecută prin Parlament și nu prin O.U.G. cum a procedat în cazurile în care a servit mafia. Iar cum Parlamentul, în urma lobby-ului „O.M.V". (având în Iulian Iancu de la Comisia de industrii un susținător al corporațiilor, care are grijă să insereze tot ceea ce-și doresc corporațiile), nu se va grăbi să dezbată și să voteze o nouă lege, „OMV" va continua, până nu se știe când, exploatarea aproape pe gratis a petrolului românesc. Acesta, pe lângă cedarea „PETROMIDIA" către „KazMunaiGaz" din Kazahstan, este adevăratul serviciu pe care l-a făcut Ponta României și pentru care își păstrază funcția și și-o va păstra. Continuând „opera" mentorului Năstase, a cedat resursa cea mai importantă a secolului, petrolul, către „OMV", fără nici o negociere oficială. Iar mass-media, opoziția și societatea civilă, în loc să sancționeze dur această gestionare ultra-frauduloasă a economiei și resurselor țării, se complac, în acest caz, într-o letargie și o tăcere suspectă, dezbătând praful în ochi aruncat de Ponta, adică Codul fiscal, ca și cum înstrăinarea, de către Ponta și acoliții săi, a petrolului românesc, către „OMV" Austria, ar fi o banalitate și n-ar fi cel mai mare jaf petrecut în istoria României. Și atunci pentru cine mai e o mirare că Ponta își va încheia mandatul la termen și cei ce vor proteja „OMV" vor rămâne la guvernare cât timp vor fi exploatate rezervele de țiței ale României de către „OMV" Austria ?

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:29
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou