Voiculescu după gratii nu va schimba nimic

Mihai Ghezea , 30 septembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
voiculescu-dupa-gratii-nu-va-schimba-nimic-34531-1.jpg

El este doar unul dintre mulţii alţii, poate că mai rău decât alţii, poate chiar cel mai toxic dintre toţi toxicii, dar chiar şi aşa rămâne doar numai unul singur dintre ei. Chiar presupunând că va ajunge după gratii, cu siguranţă că va avea condiţii de detenţie cel puţin la fel de relaxate ca şi Năstase, va avea acces nelimitat la orice mijloace de comunicare cu oricine şi oricând va dori, aşa că va putea să pună la cale orice va avea chef să pună la cale, ca şi cum ar sta la Corbeanca.

 

De averea lui nu se va atinge nimeni, decât cel mult în mod simbolic, dosarele compromiţătoare care presupunem că le deţine nu i le va lua nimeni, cei care l-au susţinut îl vor susţine în continuare, cei pe care i-a şantajat vor rămâne şantajabili în continuare, cei pe care i-a prostit nu se vor deştepta niciodată, căci leacul împotriva prostiei încă nu s-a descoperit, deci prin simpla lui condamnare el nu-şi va pierde nimic din putere sau din influenţă. Chiar dacă mai apoi îi vor fi interzise timp de trei ani drepturile electorale, asta nu va însemna nimic pentru el, ne-a dovedit-o de atâtea ori dându-şi demisia din Parlament, renunţând la facilităţile şi privilegiile oferite de statutul de ales fără ca prin aceasta să-i fie ştirbit vreun crâmpei din putere sau din influenţă.

 

Chiar dacă el însuşi va fi pus în imposibilitate de a acţiona în mod direct de pe poziţia de demnitar, oricând va avea nevoie îşi va putea găsi oricâţi sclavi va dori, prin intermediul cărora să-şi poată exercita influenţa, aşa cum şi-a exercitat-o prin intermediul celor două marionete sinistre în ultimul an şi jumătate. Oameni lipsiţi de personalitate, de caracter sau de conştiinţă, care-s gata pe loc să se vândă celui care-i plăteşte mai bine se găsesc pe toate drumurile, iar varanul are cu ce-i cumpăra, chiar şi pe unii pe care nici cu gândul n-ai gândi că ar fi capabili să se preteze la un asemenea târg mizerabil. Aşa că degeaba se grăbesc unii să-i pună cruce varanului trecându-l la probleme rezolvate. Nu el este problema României, chiar dacă se numără printre infractorii cu cea mai mare greutate şi vizibilitate. El este doar un om, un singur om, iar de unul singur n-ar fi reuşit niciodată să facă atât de mult rău ţării ăsteia.

 

Adevărata problemă nu este cetăţeanul Voiculescu, adevărata problemă a României este sistemul care l-a făcut posibil pe Voiculescu, care l-a creat, l-a ridicat şi l-a susţinut pe Voiculescu, sistemul securisto-bolşevic de sorginte kaghebistă moşit de Iliescu, Militaru şi Năstase, care a arestat România, i-a pus botniţă şi a muls-o nestingherit timp de un sfert de veac.

 

Cu sau fără Voiculescu, sistemul rămâne acelaşi, dar Voiculescu fără sistem n-ar fi putut exista niciodată. De aceea, condamnarea lui Voiculescu - mă refer la una adevărată, nu la mascarada asta de acum - nu poate avea relevanţă decât poate doar în ideea de dreptate, de justiţie, dar ca lovitură dată sistemului nu are absolut nicio relevanţă. Nu mai finanţează Voiculescu sistemul? Atâta pagubă! Bani sunt cu ghiotura dacă-i nevoie, căci averea lui Voiculescu-i doar un rahat de muscă faţă de cât s-a furat în ţara asta din '89 încoace. Dacă se strânge funia la par într-atât încât sistemul să ajungă să se simtă în pericol, ia să-i vezi pe toţi cum sar ca arşi să cotizeze pentru a-şi salva pieile. Se duc dracului haznalele voiculesciene rămase fără patron? Ei şi? Într-o săptămână înfiinţează pesediştii şi zece noi posturi care să le înlocuiască dacă-i nevoie, pe care să le infecteze cu nişte secături care să ne facă să ajungem să-i regretăm pe Gâdea şi pe Badea. Asta-i greu? Asta-i o problemă? Dar hai să presupunem că în mod real chiar ar dispărea Voiculescu ca stâlp al sistemului, asta înseamnă cumva că se prăbuşeşte sistemul? Aţi uitat că nimeni de pe lumea asta nu-i de neînlocuit? Poate că ar fi greu să-i înlocuim pe unii ca Einstein, Beethoven, Platon, Shakespeare, Michelangelo, dar un mafiot poate fi oricând înlocuit cu un alt mafiot. Niciodată demnitatea de capo di tutti capi, la fel ca şi tronurile, n-a dus lipsă de pretendenţi, ba chiar a fost mereu inflaţie de ei. Aşa că nu Voiculescu trebuie să fie obiectivul numărul unu al celor care vor cu adevărat să scoată ţara asta din rahat.

 

Adevăratul obiectiv este însuşi sistemul mafiot securisto-bolşevic, care poate oricând să producă pe bandă rulantă oricâţi Voiculeşti are nevoie. Priviţi-i pe "lupii tineri" pregătiţi de sistem: sunt mai răi, mai lacomi, mai lipsiţi de scrupule decât bătrânii bolşevici îmbătrâniţi în rele. Au tot ce le trebuie pentru a-şi depăşi dascălii întru nelegiuire. Aşa că cei care aşteaptă pasivi sperând că sistemul se va umaniza de la sine prin schimbarea de generaţie, n-au decât să aştepte cât or pofti, în naivitatea lor. Iar cei care-şi închipuie că sistemul, după toate eforturile depuse pentru a se fortifica, va părăsi poziţiile de bunăvoie, fără a-şi apăra cu turbare orice palmă de teren pe care a câştigat-o, doar pentru că au fost priponiţi câţiva dintre ei, ei bine, cei care îşi pot închipui aşa ceva ar trebui să se mai nască încă odată şi să o ia de la capăt, căci în această viaţă înseamnă că n-au învăţat nimic. Sistemul, doar el este cel care contează, iar nu Voiculeştii lui. Nenorocirea, cel puţin în ceea ce mă priveşte, este aceea că nu văd nici o cale prin care acest sistem să poată fi demolat pe termen cel puţin mediu, că pe termen scurt nici nu poate fi vorba. De asemenea nu văd nici ce anume ar putea să-l înlocuiască. Pentru că sistemul a avut grijă să creeze vid în jurul lui, cumpărând, alungând sau terfelind pe oricine sau pe orice ar putea să se constituie într-o alternativă, astfel că am ajuns zilele să ne punem speranţele în inşi precum Băsescu sau Leana Pleşcoi, personaje cărora într-o ţară normală nu li s-ar permite nici măcar să pună piciorul pe prima treaptă a puterii.

 

Singura forţă capabilă să mişte ceva din această încremenire este gloata. Dar gloata românească zace îndobitocită de propaganda abjectă dozată ştiinţific de către profesioniştii manipulării aflaţi în solda sistemului. Chiar şi dacă foamea ar reuşi să mişte această gloată, ce garanţii avem că pe creasta valului gloatei nu se vor ridica alţi demagogi, alţi oportunişti, alte secături? Ştiţi prea bine că orice tulburare a apelor întotdeauna ridică la suprafaţă toate gunoaiele. Nu-s nici guru, nici ghicitor în stele, aşa că habar n-am ce o să urmeze. Cel mai probabil că sistemul va accepta câteva cosmetizări de formă, dar fără să schimbe nimic în fond. Din partea UE nu mă aştept la nimic în acest sens. Au ei destule pe cap şi fără gunoiul românesc. Mai degrabă se vor lepăda de noi ca de o măsea stricată decât să-şi mai bată capul şi cu problemele noastre. Eu nu uit cinismul şi laşitatea pe care "democraţiile occidentale" le-au arătat în 1938 la München sau în 1945 la Yalta, după cum îmi sunt limpezi demagogia şi ipocrizia cu care ele tratează marile probleme cu care se confruntă omenirea de azi. Aşa că nimeni n-are să ne ajute dacă noi înşine nu vom fi în stare să ne ajutăm.

 

De aceea condamnarea lui Voiculescu mi se pare a fi nesemnificativă în raport cu situaţia cu adevărat îngrijorătoare în care ne aflăm. Poate că mâna aceea de oameni care încă mai ies pe stradă să-şi strige revolta va reuşi să trezească suficient de mulţi adormiţi încât numărul lor să ajungă să conteze. Poate că nu. Doar în Dumnezeu mai putem avea o speranţă. Dar nici Dumnezeu nu-i ajută pe cei care nu se ajută singuri.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou