1 MAI 2015. Unde își petrec românii minivacanța de 1 mai și cât costă un sejur departe de casă

Ziarul Atac, 27 aprilie 2015, Ora 07:00

  • print
  • |
1-mai-2015-unde-isi-petrec-romanii-minivacanta-de-1-mai-si-cat-costa-un-sejur-departe-de-casa-46376-1.jpg

1 Mai este motiv de sărbătoare pentru românii care mai au câteva zile libere pentru relaxare. Pentru cei mai mulți se deschide sezonul la mare, pe litoral românesc sau bulgăresc, dar nici pensiunile tradiționale, din țară, nu duc lipsă de turiști.
Specialiştii aşteaptă un an mai bun, în debutul sezonului estival 2015, comparat cu cel din 2014.

Firmele de turism spun că au vândut aproape 10 mii de pachete de vacanţă în afara graniţelor. Cu aproape 10% mai mult decât anul trecut. Cele mai multe au fost pentru Bulgaria, unde sejurul de patru zile la un hotel de lux, all inclusive, nu a costat mai mult de 100 de euro de persoană. Dar sunt şi mulţi români care au preferat o excursie la Roma, pentru care au plătit sub 400 de euro, sau în Lisabona, în schimbul a 450 de euro.

Peste 25.000 de turişti sunt aşteptaţi în staţiunea Mamaia săptămâna viitoare. Hotelurile şi pensiunile au fost ocupate în proporţie de 80%, iar patronii se aşteaptă ca până la întâi mai gradul de ocupare să fie de 100%.

Cei care vor să petreacă 1 Mai la Praga o pot face pentru 313 euro de persoană. Pachetul include zborul cu avionul, 3 nopti de cazare cu mic dejun, într-un hotel de 3 stele, precum şi taxele plătite. Cei care vor să facă o escapadă de 1 Mai în Italia pot plăti mai puţin. Un pachet în Sicilia, într-un hotel de 3 stele, cu 5 nopţi de cazare, transport cu avion şi taxe incluse costă 325 de euro de persoană.

2015, un an mai bun pentru turism

Specialiştii în turism aşteaptă de la 2015 un an bun. "Cred că debutul sezonului estival 2015 va fi mai bun ca cel de anul trecut, întrucât rezervările pentru vacanţa de 1 Mai sunt peste cele din anul 2014", a precizat Ciprian Enea.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou