A murit cea mai bătrână femeie din lume! Sora Andre urma să împlinească 119 ani

Anca Bratu, 18 ianuarie 2023, Ora 19:15

  • print
  • |
a-murit-cea-mai-batrana-femeie-din-lume-sora-andre-urma-sa-implineasca-119-ani-47309-1.jpg

Sora Andre, cea mai bătrână femeie din lume a murit marți, la vârsta de 118 ani. Din păcate, mai avea doar câteva zile până să împlinească remarcabila vârstă de 119 ani.

Sora Andre, a patra cea mai longevivă persoană din istorie, a părăsit această lume marți, 18 ianuarie 2023. Femeia era nevăzătoare și, și-a petrecut ultima perioadă din viață în scaunul cu rotile, într-un azil de bătrâni de pe coasta mediterană.

"A murit la 2.00 dimineața. Există o mare tristețe, dar ea a vrut, era dorința ei de a se alătura fratelui ei iubit. Pentru ea, este o eliberare", a declarat pentru AFP, David Tavella, șeful departamentului de comunicare de la azilul de bătrâni Sainte-Catherine-Labouré din Toulon, potrivit Agerpres.

Nu au fost dezvăluite detalii cu privire la înmormântarea vârstnicei, singura informație pusă la dispoziție fiind că evenimentul se va desfășura "în cea mai strică intimitate", conform declarației șefului departamentului.

Contrar așteptărilor multora, se pare că munca este secretul longevității. Cel puțin așa susținea călugărița, în urmă cu un an, atunci când lumea întreagă s-a întrebat cum a reușit să fie decană.

"Se spune că munca ucide, dar eu am muncit până la 108 ani.", a spus sora Andre în aprilie 2022, potrivitfrance24.com.

În azilul de bătrâni, nu s-a abținut niciodată de la nimic. Își făcea toate poftele: mânca ciocolată, savura câte un pahar de vin de Porto, dar mergea zi de zi la muncă, până în ziua în care sănătatea nu i-a mai permis.

Anul trecut, în aprilie, femeia a ajuns în Cartea Recordurilor Guiness, iar experții au stabilit că sora Andre este cea mai în vârstă persoană în viață, a cărei stare civilă a fost verificată.

Femeia a reușit să supraviețuiască, după ce s-a infectat de două ori cu virusul COVID-19 și a fost admirată de oameni din întreaga lume, care i-au trimis o mulțime de scrisori.

Sora Andre, pe numele său real, Lucile Randon, s-a născut în 1904 și a fost guvernantă şi institutoare în diverse familii, până când s-a călugărit în anii 20. Lucile a apucat două războaie mondiale și 18 preşedinţi ai Franţei.

De câţiva ani sora André nu îşi ascundea o anumită oboseală. Voia să „se retragă din povestea asta„. Dar „bunul Dumnezeu nu mă aude", a mărturisit ea pentru AFP, în ianuarie 2022.

Specialiștii de longevitate extremă din Franța spun că sora Andre este a patra cea mai longevivă persoană din lume, după Jeanne Calment, Kane Tanaka și un american.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou