Abecedarele digitale au fost retrase

Mălina Andrei, 27 martie 2015, Ora 13:00

  • print
  • |
abecedarele-digitale-au-fost-retrase-46126-1.jpg

Abecedarul digital de la Siveco, realizat împreună cu Editura Litera, va fi retrasa din şcoli, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis să anuleze contractul încheiat de Ministerul Educaţiei cu Siveco şi Editura Litera.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit joi anularea contractului dintre Ministerul Educaţiei şi Siveco-Litera, concluzionând că nu s-au îndeplinit procedurile necesare pentru atribuirea contractului. Astfel, abecedarele digitale, care au ajuns la elevi în urmă cu aproximativ o lună de zile, vor fi retrase.

Curtea de Apel a admis astfel, în parte, contestaţia formulată de o altă firmă care a participat la licitaţia de atribuire a contractului.

În 2013, ministrul de atunci al Educației, Remus Pricopie, anunța că elevii vor studia și după manuale digitale. În primăvara lui 2014, MEN a lansat licitația privind achiziția de manuale școlare, iar în 4 august, au fost anunțate câștigătoare firmele CD Press SRL și SIVECO. Mai multe edituri au contestat rezultatul la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Atunci, Federația Editorilor a depus la DNA o plângere în care a acuzat MEN de trucarea licitației.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou