Acciza pe 2015 nu va mai fi calculată în euro

Mălina Andrei, 27 noiembrie 2014, Ora 14:04

  • print
  • |
acciza-pe-2015-nu-va-mai-fi-calculata-in-euro-44567-1.jpg

Acciza nu va mai fi calculată în euro din 2015, ci în lei, iar cursul la care se va face transformarea este cel folosit anul acesta, de 4,738 lei pentru un euro au spus surse din Ministerul Finanţelor pentru ECONOMICA.NET

Potrivit Codului fiscal, cursul la care ar fi trebuit să se calculeze accizele pentru 2015 ar fi fost de 4,517 lei pentru un euro,cu 22 de bani mai mic decât cel la care s-au calculat în 2014, de 4,738 de lei pentru un euro.

Dar Guvernul a găsit din nou o portiţă legislativă care nu-i permite să scadă valoarea accizelor fără să găsească surse de finanţare a acestei scăderi.

Practic, ce urmează să se întâmple este transformarea tuturor nivelurilor de acciză, din toate tabelele prezente în Codul fiscal, în lei, la cursul menţionat, după care va rămâne în lei. Aşadar, nivelul accizei va rămâne în 2015 la nivelul de anul acesta.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou