Alertă la Casa Albă, după ce a fost primit un plic care ar conține cianură

Mălina Andrei, 18 martie 2015, Ora 09:52

  • print
  • |
alerta-la-casa-alba-dupa-ce-a-fost-primit-un-plic-care-ar-contine-cianura-46002-1.jpg

Un plic despre care se presupune că ar conține cianură a venit săptămâna aceasta la Casa Albă, a relatat marți postul de televiziune CNN, citând un purtător de cuvânt al Secret Service, serviciul însărcinat cu securitatea președintelui american, potrivit AFP.

'Luni, 16 marți 2015, un plic a fost primit de serviciul de supraveghere a corespondenței de la Casa Albă. Prima analiză biologică a fost negativă. Cu toate acestea, la 17 martie 2015, testul chimic a revelat prezența probabilă a cianurii', a indicat pentru canalul menționat de televiziune purtătorul de cuvânt al Secret Service, Brian Leary.

'Eșantionul a fost transportat la o altă facilitate pentru confirmarea rezultatelor', a adăugat el.

O anchetă este în curs de desfășurare, a mai spus purtătorul de cuvânt al Secret Service, refuzând să ofere mai multe date despre acest caz.

Persoana care a deschis plicul nu a fost expusă la cianură, a afirmat pentru CNN, sub rezerva anonimatului, un responsabil al forțelor de ordine.

Acest incident intervine după o serie de episoade care au afectat reputația Secret Service, scrie AFP, citat Agerpres.

Noul director al acestui serviciu de elită, Joseph Clancy, a trebuit să recunoască mai devreme, în cadrul audierilor din Congres, că există o problemă legată de alcool în cadrul Secret Service, după ce la 4 martie doi agenți cu experiență Secret Service au lovit cu mașina o barieră de securitate de la Casa Albă, după o noapte de petrecere cu alcool. Ei nu au fost însă reținuți și nu li s-a efectuat nici testul de alcoolemie.

Casa Albă a fost recent scena mai multor intruziuni, alimentând criticile la adresa Secret Service, intrat în vizorul opiniei publice după o serie de scandaluri legate de prostituție și alcool.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou