Ambasador American tăiat cu o lamă de ras la o conferință de pace

Mălina Andrei, 5 martie 2015, Ora 12:05

  • print
  • |
ambasador-american-taiat-cu-o-lama-de-ras-45842-1.jpg

Atac la adresa ambasadorului american în Coreea de Sud. Mark Lippert, cunoscut ca un apropiat al președintelui Barack Obama, a fost rănit la Seul, de un bărbat, care l-a atacat cu o lamă de ras, informează AFP.

Diplomatul american a fost dus imediat la un spital din Seul pentru a primi îngrijiri medicale. Starea lui este stabilă. Agresorul a fost prins de poliţişti chiar la locul faptei. A fost arestat însă poliţistii nu au reuşit să afle până acum motivul faptei sale.

Mark Lippert, în vârstă de 42 de ani, este un apropiat al președintelui american încă de când Barack Obama a intrat în Senat, în 2005. Au lucrat împreună la comisia pentru relații externe a Senatului. Când Obama a anunţat că va candida la Preşedinţie, Lippert i-a fost alături și l-a însoțit apoi în campanie, fiind consilierul său pe probleme de politică externă.

Pa teritoriul Coreei de Sud se află în prezent 28.500 de militari americani, ceea ce reprezintă un factor de descurajare împotriva Coreii de Nord, unii sud-coreeni văzând în prezența americană o barieră spre o Coree reunificată.

Statele Unite și Coreea de Sud au lansat exerciții militare comune în această săptămână, amplificând tensiunile cu Coreea de Nord.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:09
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou