Anchetă în cazul femeii de 81 de ani care a murit, după ce a fost lăsată să plece din spital

Mălina Andrei, 10 martie 2015, Ora 11:02

  • print
  • |
ancheta-in-cazul-femeii-de-81-de-ani-care-a-murit-dupa-ce-a-fost-lasata-sa-plece-din-spital-45872-1.jpg

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut o anchetă în cazul bătrânei care a fost găsită moartă de frig, pe un câmp, după ce a fost lăsată să plece în pijamale şi papuci din Spitalul "Tractorul" din Braşov.

"Am cerut o anchetă în cazul acestei femei. Vom aştepta rezultatul anchetei. Vinovaţii trebuie să plătescă", a declarat Bănicioiu, potrivit Mediafax.

Raportul preliminar al legiştilor arată că femeia a decedat din cauza hipotermiei. Cadavrul a fost găsit de un paznic al unei firme private, pe un câmp, în apropierea străzii Vasile Goldiş, dincolo de fosta uzină Rulmentul. Asupra femeii au fost găsite fişa de externare, cartea de identitate şi o bancnotă de 5 lei, potrivit purtătorului de cuvânt al ÎPJ Braşov, comisar-şef Liviu Naghi. Poliţiştii nu au stabilit până în prezent cu exactitate traseul pe care l-a parcurs bătrâna de la spital până în locul în care a fost găsită moartă, existând cel puţin două variante.

Comisia care a investigat tot ce s-a întâmplat cu pacienta în vârstă de 81 de ani a ajuns la o concluzie stupefiantă: doctorița care a trimis-o acasă pe bătrână NU este angajată a spitalului. În plus este reumatolog.

Situația absolut incredibilă a fost creață de medicul care era de gardă dar nu a putut să ajungă la muncă. Așa că și-a rugat o prietenă să îi țină locul. Cei din conducerea spitalului nu știau absolut nimic.

Practic tot lanțul slăbiciunilor din sistemului sanitar românesc la care se adaugă nepăsarea și nepricererea unor medici s-a pus în mișcare.
Ioana Caloian în vârstă de 83 de ani a ajuns la camera de gardă a spitalului județean Brașov cu un edem pulmonar acut la ora 23. Medicii de pe ambulanță au stabilizat-o. Bătrâna a petrecut următoarele ore la camera de gardă așteptând să fie consultată. Era însoțită de rude. La oră 6, adică după 6 ore, i se pune diagnosticul de insuficiență respiratorie și se decide internarea.

Este transferată la spitalul Tractorul. Rudele Ioanei pleacă acasă să îi aducă haine de schimb. În tot acest timp, medicul Grigore, care nu lucrează în această instituție sanitară și care are ca specializare reumatologia vede că pacienta se simte ceva mai bine. Bătrână profită de moment și cere externarea.

Culmea este că i se aprobă. Ioana Calioan pleacă în pijama și papuci pe stradă.

Autopsia a demonstrat că femeia a murit de frig. Rudele au făcut plângere la poliție iar procurorii au început o anchetă pentru omor din culpă.

"Părea că doarme, întinsă pe o parte în noroi. Capul și-l acoperise cu păturică cu care a plecat de acasă. Bluza de pijama era ușor ridicată și îi vedeam burta goală pe pământul înghețat. Și... Tălpile goale! Pentru tălpile goale în care te-au lăsat să pleci din spital, Bunico, o să devii Motivul pentru care alți bătrâni nu vor mai muri!"

Este promisiunea pe care Crina Coliban, nepoate celei care a avut parte de acest final sfâșietor, a făcut-o public, pe pagina să de socializare. Bunica ei, a fost lăsată de medici și de asistente să plece dintr-un spital doar în pijama. La Brașov era o zi de iarnă pentru că a nins recent.

"Dacă trăia, ar fi vrut să afle de ce i-a dat drumul doamna aia în tricou și tălpile goale? Pe stradă, la minus 7 grade. Să facem dreptate. Cred că am o șansa să nu mai moară și alți oameni în halul ăsta."

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou