Angajaţii CFR Marfă ameninţă cu greva

Florentina Șerbănescu, 22 aprilie 2014, Ora 16:39

  • print
  • |
angajatii-cfr-marfa-ameninta-cu-greva-39573-1.jpg

Angajaţii CFR Marfă cer salarii mai mari, dar şi renunţarea la planul de disponibilizare. Sindicaliştii vor avea astăzi o nouă rundă de negocieri cu cei din conducere. În cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere, oamenii spun că vor opri lucrul.

Sindicaliştii vor ca prin noile contracte colective de muncă să le fie majorate salariile, după ce, spun ei, în ultimii ani au pierdut mai mult de 30% din venituri.De asemenea, sindicaliştii solicită renunţarea la disponibilizările de la CFR Marfă, unde 2.500 de angajaţi ar urma să fie daţi afară de la mijlocul anului. CFR Marfă a trecut pe pierdere începând cu 2008, iar gaura la bugetul companiei s-a adâncit până la 1,2 miliarde de lei în ultimii patru ani.

Anul trecut, privatizarea CFR Marfă, convenită cu delegaţia FMI, s-a terminat printr-un eşec. Grup Feroviar Roman, câştigătorul licitaţiei, nu a depus întreaga sumă în termenul prevăzut.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou