Antrenor de la Dinamo, arestat pentru agresiune sexuală! Riscă 7 ani de închisoare

Mirela Ene, 9 februarie 2023, Ora 10:21

  • print
  • |
antrenor-de-la-dinamo-arestat-pentru-agresiune-sexuala-risca-7-ani-de-inchisoare-47433-1.jpg

În seara de 8 februarie, Constantin Iacoban a fost reținut pentru agresiune sexuală. Antrenorul de atletism de la Dinamo va rămâne în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Angajatul de la clubul sportiv școlar este și profesor de educație fizică și sport.  

Angajat la CSS Dinamo, dar și profesor de educație fizică și sport, Constantin Cristi-Iacoban va râmâne în arest preventiv, pentru 30 de zile, susțin surse judiciare. În 2013, Iacoban, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni ai clubului din „Ștefan cel Mare", a primit premiul „Mentor pentru excelență în Sport și Educație" din partea Sindicatului Național de Sport și Tineret.

„De mic am făcut sport și mi-a plăcut să continui și după ce am terminat liceul, să continui cu Facultatea de Educație Fizică și Sport, sunt foarte pasionat, îmi place foarte mult să lucrez cu ei. Există o emulație și o concurență fantastică între ei.

Ei vin de plăcere, asta este mentalitatea noastră ca acești copii să vină să se joace, nu să facă sport de performanță, pentru că sunt prea mici, iar când ajung la vârstă mai mare, 15-16 ani atunci se pune problema și de sport de performanță. Copiii sunt mai sinceri, mai onești și îți răsplătesc dragostea și grija mult mai mult decât un adult", spunea antrenorul, în urmă cu 10 ani, când și-a primit premiul.

Potrivit surselor G4Media, antrenorul în vârstă de 59 de ani, este acuzat că ar fi agresat sexual, în noiembrie 2021, o fată de 15 ani pe care o antrena de 9 ani.

Bărbatul, sub pretextul că îi face un masaj de refacere musculară, ar fi abuzat de copilă, atingând-o în zona genitală și pe sâni și a folosit și un vibrator. La audieri au mers și alte două fete care îl acuză pe antrenor de comportament similar.

Potrivit articolului 219 din Codul Penal, Constantin Cristian Iacob riscă să fie pedepsit cu până la 7 ani de închisoare:

„Actul de natură sexuală, altul decât cele prevăzute în art. 218, cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi", extras din Codul Penal.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou