Best Dental

Anunț despre carnea de pui din magazine! Toată lumea trebuie să afle

Mirela Ene, 23 martie 2023, Ora 09:19

  • print
  • |
anunt-despre-carnea-de-pui-din-magazine-toata-lumea-trebuie-sa-afle-47673-1.jpeg

Compania GOOD Meat din California a obținut acordul Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) de a livra pe piață carne de pui obținută în laborator, arată documentele publicate marți. 

Există mai multe companii care lucrează pentru a aduce carne cultivată în laborator pe piaţa din Statele Unite, însă, pentru a-și vinde produsele au nevoie să primească aprobarea atât de la FDA, cât şi de la Departamentul Agriculturii din SUA.

Puiul GOOD Meat este al doilea produs din carne cultivată ce primește o scrisoare "fără întrebări" de la FDA, după UPSIDE Foods din California, care a primit undă verde de la autorităţile de reglementare pentru pieptul de pui cultivat în noiembrie 2022.

Scrisoarea semnifică faptul că FDA acceptă concluzia companiei că produsul său este sigur de mâncat pentru oameni.

"Nu avem întrebări în acest moment cu privire la concluzia GOOD Meat conform căreia alimentele care conţin material de celule de pui de cultură [sunt] la fel de sigure ca alimentele comparabile produse prin alte metode", a transmis agenția luni, 20 martie, într-o scrisoare adresată companiei.

Inițial, GOOD Meat vrea să își vândă produsul la restaurantele deţinute de bucătarul José Andrés, cunoscut pentru munca sa în ceea ce privește securitatea alimentară globală.

Compania își vinde carnea de pui la scară mică în Singapore încă din anul 2020.

"Sunt atât de mândru că aduc acest nou mod de a produce carne în ţara mea şi că o fac cu un erou de-al meu, bucătarul José Andrés", a subliniat Josh Tetrick, co-fondator şi CEO al GOOD Meat, într-o declaraţie.

Ce este carnea cultivată?

Carnea cultivată este derivată dintr-o mică probă de celule animale, care sunt hrănite cu nutrienți și crescute în cuve de oțel, înainte de a fi prelucrate în bucăți de carne.

Potrivit companiilor de carne cultivată, produsul oferă beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cu 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume, provenite de la animale.

Este periculoasă carnea de pui cu irizații?

S-ar putea să nu aveți probleme grave de sănătate consumând anumite alimente procesate după data de expirare. Dar nu înseamnă că trebuie să stați liniștiți când vine vorba de carne și unele brânzeturi „trecute".

Multe sunt predispuse la formarea de bacterii și pot provoca toxiinfecții alimentare, potrivit AllRecipes. Există și produse care, deși par că au o culoare dubioasă, cu anumite reflexe, pot fi mâncate fără să ne temem că ajungem la spital?

În cazul unor produse foarte perisabile, cum ar fi anumite tipuri de mezeluri, oamenii de știință analizează cât de multă activitate microbiană este prezentă după un anumit număr de zile, deoarece bacteriile pot apărea înainte ca cineva să poată detecta alterarea produsului. Iată ce au descoperit.

Deși poate părea râncedă, este doar un truc al ochiului. Nu există niciun risc de siguranță dacă mâncați mezeluri cu irizații sidefii, care lăsă impresia unui curcubeu, și nici nu vor avea un efect asupra gustului (atâta timp cât carnea este proaspătă).

 

 

 

EDITORIAL

Generalul Ciuca: Nu voi face politica

Generalul Ciuca: Nu voi face politica

Cel mai prost din ultimii zece ani. Așa ar fi spus premierul Ciucă la întîlnirea cu sindicatele din Educație, și e încă neclar dacă s-a referit la momentul ales pentru grevă sau ar fi scăpat, pur și simplu, pe gură o evaluare de sine. De altfel, dacă-i asculți aiuristicul monolog de la negocieri, dilema dispare. În ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou