Apartament al lui Ioan Becali, situat în cartierul Floreasca, scos la licitație. ANAF vrea să recupereze prejudiciul din „Dosarul Transferurilor”

Florentina Șerbănescu, 15 martie 2023, Ora 15:49

  • print
  • |
apartament-al-lui-ioan-becali-situat-in-cartierul-floreasca-scos-la-licitatie-anaf-vrea-sa-recupereze-prejudiciul-din-dosarul-transferurilor-47631-1.jpg

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la licitație un bun imobil sechestrat, pentru recuperarea prin procedura de executare silită a debitelor stabilite prin hotărâri judecătorești, în „Dosarul Transferurilor". Este vorba despre un apartament care îi aparține lui Ioan Becali. 

Imobilul este format din cinci camere și dependințe, conform documentației cadastrale, are suprafața totală de 118 metri pătrați și este situat în București, pe Calea Floreasca.

Apartamentul este la etajul 1 al unui bloc cu patru etaje, din anul 1990. Prețul de pornire al licitației este de 975.942 de lei, fără TVA (aproximativ 195.000 de euro).

Când va avea loc licitația

Cartierul Floreasca se află în zona mediană de nord a Capitalei, la aproximativ 3 km de centrul orașului. Zona este rezidențială și are în proximitate puncte de interes precum Parcul Floreasca, Grădina Jean Monnet, Stadionul Dinamo sau Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

„Licitația publică va fi organizată în data de 05.04.2023, ora 14.00, în București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, Corp B, et. 2, sector 3. Persoanele interesate pot afla toate informațiile necesare înscrierii la licitație pe portalul ANAF, secțiunea Info ANAF, subsecțiunea Anunțuri/Valorificare prin licitație a bunurilor sechestrate, Anunțul privind vânzarea bunurilor imobile/ansambluri de bunuri imobile nr. A_EMB 2357/09.03.2023"informează ANAF.

Condamnările din „Dosarul Transferurilor"

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București a dat decizia definitivă în dosarul Transferurilor, în care au fost anchetați mai mulți șefi de cluburi de fotbal sau impresari. Ei au fost găsiți vinovați că au declarat sume de transfer mai mici decât cele reale, păstrând banii pentru ei și plătind un impozit mai mic decât cel cuvenit.

Toate activitățile s-ar fi făcut prin companii off-shore din străinătate. Aceștia au fost acuzați că, prin intermediul unor tranzacții ilegale, în perioada 1999-2005 au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari și un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1.

  • George Copos - 3 ani și 8 luni cu executare
  • Mihai Stoica - 3 ani și 6 luni cu executare
  • Cristi Borcea - 6 ani și 4 luni cu executare
  • Ioan Becali - 6 ani și 4 luni cu executare
  • Victor Becali - 4 ani și 8 luni cu executare
  • Jean Pădureanu - 3 ani și 4 luni cu executare
  • Gică Popescu - 3 ani, 1 lună și 10 zile cu executare
  • Gigi Nețoiu - 3 ani și 4 luni cu executare

Gică Popescu a fost condamnat cu executare cu o zi înaintea alegerilor la președinția Federației Române de Fotbal (FRF), scrie adevarul.ro.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou