Arabia Saudită intervine militar în Yemen

Mălina Andrei, 26 martie 2015, Ora 09:12

  • print
  • |
arabia-saudita-intervine-militar-in-yemen-46103-1.jpg

Arabia Saudită participă cu 100 de avioane şi 150.000 de militari la o operaţiune militară împotriva rebeilor şiiţi din Yemen, a anunţat televiziunea saudită, citată de DPA, în pagina electronică, conform Mediafax.

"Operaţiunea are ca scop să apere guvernul legitim al Yemenului şi să împiedice ca mişcarea radicală houthi (sprijinită de Iran) să preia controlul asupra ţării", a explicat Adel Al-Jubeir, în cursul unei conferinţe de presă.

Raiduri aeriene au distrus depozite de muniţii ale rebelilor houthi şi au ucis câţiva dintre liderii lor, a anunţat agenţia cu sediul în Dubai Al Arabiya.

Forţele aeriene saudite au preluat controlul asupra spaţiului aerian yemenit joi, potrivit sursei citate.

Ministrul de Externe yemenit, Riad Yassin, a făcut un apel disperat, miercuri prin care a solicitat o "intervenţie militară arabă imediată" împotriva ofensivei rebelilor şiiţi.

Şeful diplomaţiei yemenite îi acuză pe şiiţi că destabilizează statul şi de fapt ei pregătesc un teren favorabil Iranului Iran, care, potrivit oficialului, ar încerca să preia controlul ţării.

"Avem o situaţie în care există miliţii ce controlează sau ar putea controla rachete balistice, arme grele şi o forţă aeriană", a avertizat el, subliniind că înaintarea rebelilor houthis nu poate fi tolerată.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou