Arborarea steagului Ținutului Secuiesc pe instituțiile publice ar putea deveni legală

Florentina Șerbănescu, 16 aprilie 2014, Ora 15:29

  • print
  • |
arborarea-steagului-tinutului-secuiesc-pe-institu-iile-publice-ar-putea-deveni-legala-39516-1.jpg

Arborarea steagului Ţinutului Secuiesc la instituţiile publice ar putea deveni realitate, în urma unui proiect de lege iniţiat de PSD şi semnat inclusiv de premierul Victor Ponta şi de ministrul Liviu Dragnea. Iniţiativa prevede că unităţile administrativ-teritoriale pot cere Guvernului aprobarea pentru a arbora steaguri proprii. Promovarea acestei legi este prevăzută în acordul prin care UDMR a fost cooptat la guvernare.

Proiectul a fost depus acum două zile și este semnat de 42 de parlamentari PSD, inclusiv de premierul Victor Ponta și de vicepremierul Liviu Dragnea. Potrivit acestui proiect de lege, modelul steagului în primul rând trebuie suspus dezbaterii publice și consultării populare. Ulterior, modelul de steag trebui aprobat printr-o hotărâre a Consiliului Local, respectiv a Consiliului Județean.

Această hotărâre, împreună cu un memoriu justificativ - adică de ce este nevoie de un astfel de steag - va merge apoi la Ministerul Dezvoltării, dar și la Academia Română, la comisia de heraldică. Cele două hârtii ajung apoi pe masa Guvernului, care ar trebui să aprobe un model de steag al unei unități administrativ-teritoriale printr-o hotărâre de guvern.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou