Armata ucraineană a început operațiunea militară în estul țării

Dan Alexandru, 15 aprilie 2014, Ora 11:23

  • print
  • |
armata-ucraineana-a-inceput-operatiunea-militara-in-estul-tarii-39467-1.jpg

Președintele interimar al Ucrainei a anunțat că operațiunea militară a armatei a început azi noapte în estul țării. Oleksander Turcinov a precizat că intervenția a început în regiunea Donețk.

„Scopul acestor acțiuni este să apărăm cetățenii Ucrainei", a declarat Oleksander Turcinov, potrivit agenției Interfax.

Totodată, președintele interimar a precizat că această „operațiune anti-teroristă" va preveni „încercarea de destrămare a Ucrainei".

Ieri, Oleksander Turcinov a semnat decretul prin care dă undă verde trupelor speciale să preia controlul asupra clădirilor ocupate de militanţii proruşi. Intervenţia se poate transforma într-o baie de sânge, fiindcă protestatarii sunt hotărâţi să nu dea nici un pas înapoi.

În acest context, preşedinţii Statelor Unite şi Rusiei au discutat din nou la telefon, luni seară. Vladimir Putin l-a asigurat pe Barack Obama că Rusia nu va interveni în treburile interne ale Ucrainei şi a caracterizat aceste acuzaţii ca fiind nefondate. Totodată, Obama s-a arătat „foarte îngrijorat" de acţiunile Rusiei în Ucraina şi le-a cerut miliţiilor separatiste proruse să depună armele.

De altfel, joi va avea loc la Geneva o reuniune cvadripartită între Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană şi Ucraina.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou