ASF a decis să ridice autorizația companiei Euroins, care va intra acum în insolvență. Peste 2,5 milioane de români sunt asigurați aici

Anca Bratu, 17 martie 2023, Ora 09:11

  • print
  • |
asf-a-decis-sa-ridice-autorizatia-companiei-euroins-care-va-intra-acum-in-insolventa-peste-2-5-milioane-de-romani-sunt-asigurati-aici-47643-1.jpg

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis joi seară, 16 martie 2023, ridicarea autorizației firmei de asigurări Euroins, potrivit unor surse. Deocamdată, informația nu a fost confirmată oficial de compania de asigurări. 

2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins, care, potrivit cercetărilor, are 400 de milioane de euro lipsă față de SCR, cerința de capital de solvabilitate, potrivit surselor Libertatea.

Euroins a menționat joi, că „Până la această oră, Euroins România și Eurohold Bulgaria nu au fost informate despre nicio decizie privind societatea Euroins". Euroins este în prezent cea mai mare companie de asigurări.

Consiliul ASF a votat nota de intrare în insolvabilitate a Euroins

Este a patra insolvență a liderului RCA din asigurări în ultimii opt ani. Anterior, au mai intrat în insolvență Astra, în 2015, Carpatica, în 2016, City Insurance, în 2021, și acum este rândul Euroins.

Consiliul ASF a luat această decizie după ce a constatat că deficitul de SCR (cerința de capital de solvabilitate) al companiei Euroins este de peste 400 de milioane de euro, iar deficitul de MCR (cerința de capital minim) este de peste 250 de milioane de euro.

Euroins nu a vrut să ofere prea multe detalii și a susținut mereu că nu există nicio problemă de solvabilitate. Sursele spun însă că firma de asigurări a avut probleme de solvabilitate, iar în acest sens a existat chiar și un proces deschis la Parchet, după ce instanța și-a dat seama că există mai multe daune, dar Euroins nu făcea plata care se cuvenea șoferilor asigurați, pentru că nu mai avea fonduri disponibile.

Astfel, în documentele care au ajuns la ASF, se arată că listele cu daunele de la Euroins conțin rubrica „nu raportăm". În una dintre notele interne se arată că nu au fost raportate 13.351 dosare de daune, în timp ce în a doua notă se vorbesc despre 16.000 de dosare.

Guvernul a discutat plafonarea prețurilor polițelor RCA

Zilele acestea, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre posibilitatea plafonării polițelor RCA, în cazul în care Euroins va intra în insolvență. „Suntem în fața unei noi țepe. Numai că FGA nu mai are bani. Fondului de Garantare a Asiguraților va trebui capitalizat de către Guvern ca să aibă de unde plăti despăgubirile", a explicat o sursă din Guvern, la curent cu derularea evenimentelor.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va fi cel care ar urma să despăgurească acum accidentele oricăror celor peste 2,5 milioane de asigurați Euroins care vor avea probleme în trafic în perioada următoare, potrivit informațiilor libertatea.ro.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou