Atac armat în Toronto! 6 persoane au fost ucise, printre care și atacatorul

Diana Ionescu, 19 decembrie 2022, Ora 11:33

  • print
  • |
atac-armat-in-toronto-6-persoane-au-fost-ucise-printre-care-i-atacatorul-47171-1.jpg

Cinci persoane au fost ucise şi o alta a fost rănită duminică, într-un incident armat la periferia oraşului Toronto, în estul Canadei, a anunţat poliţia canadiană, informează luni AFP. 

Presupusul autor al atacului a murit după schimburi de focuri cu forţele de ordine, a declarat pentru presă şeful poliţiei locale, Jim MacSween. Persoana rănită a fost transportată la spital şi viaţa sa nu ar fi în pericol.

Poliția a fost chemată într-o clădire rezidențială din Vaughan, în jurul orei 19.20, duminică, pentru a afla informații despre un trăgător de sex masculin care a împușcat mai multe victime, într-un apartament din Vaughan, Ontario.

„Când a sosit poliția, a avut loc o interacțiune între ofițeri și un subiect de sex masculin, iar subiectul a fost împușcat. El a fost declarat decedat la fața locului", a declarat poliția regională, într-un comunicat publicat duminică seara. „Scena groaznică", a adăugat șeful poliției, James MacSween. „Șase morți. Unul dintre ele este subiectul. Celelalte cinci sunt victime."

Poliţia caută acum motivul atacului şi dacă exista vreo legătură între victime şi suspect, un bărbat a cărui identitate nu a fost precizată. Suspectul ar fi acţionat singur. În ceea ce priveşte victimele, ele ar fi fost găsite în diferite apartamente ale imobilului, care se află în Vaughan, un oraş situat la circa 30 de kilometri la nord de Toronto (Ontario).

Locuitorii imobilului au fost evacuaţi imediat şi zeci de ambulanţe şi poliţişti erau prezenţi duminică seara la faţa locului, au relatat media canadiene.

Chiar dacă este mai puţin obişnuită cu incidente armate decât SUA vecine, Canada înregistrează cu toate acestea o recrudescenţă a actelor de violență de acest tip, ceea ce a determinat autorităţile să legifereze recent pentru a interzice armele de foc de calibru mic.

În aprilie 2020, un bărbat înarmat deghizat în poliţist a ucis 22 de persoane în Noua Scoţie, în estul Canadei, în cel mai sângeros atac în masă cu armă de foc întregistrat în Canada.

În septembrie, un bărbat a ucis 11 persoane şi a rănit alte 18 cu armă albă în principal, într-o comunitate autohtonă izolată din centrul ţării.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou