Atentat sinucigaș la porțile templului Karnak din Luxor

Ziarul Atac, 10 iunie 2015, Ora 13:44

  • print
  • |
atentat-sinucigas-la-portile-templului-karnak-din-luxor-46560-1.png

O maşină capcană, condusă de un terorist sinucigaş, a explodat în urmă cu puţin timp în apropiere de Templul Karnak, un obiectiv turistic major din zona complexului Luxor, sudul Egiptului, anunţă forţele de securitate locale.

Patru egipteni au fost răniți, a anunţat purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății. Printre victime s-ar număra proprietari de magazine și polițiști.

Atacul s-a produs după ce trei bărbați înarmați ar fi încercat să treacă de o barieră care duce la templul Karnak. Doi dintre ei au ieșit din mașină și au prinşi într-un schimb de focuri cu poliția, care i-a ucis. Al treilea bărbat din mașină ar fi reușit să treacă de baricadă și s-a aruncat în aer, la 500 de metri de templu.

Niciun grup nu a revendicat deocamdată atacul, însă islamiștii, care își propun răsturnarea guvernului de la Cairo, au ucis sute de polițiști și militari în trecut, de obicei la puncte de control sau în secții de poliție.

Luxor este una dintre cele mai importante atracţii turisticedin Egipt şi estevizitat de un număr mare de turiști. Complexul de temple de acolo este situat pe Valea Nilului. În apropiere se află vechiul oraș Teba, precum și celebrele monumente de pe Valea Regilor și Valea Reginelor.

Turismul este una dintre principalele surse de venit pentru Egipt, cea mai populată țară din lumea arabă, iar atacurile sinucigaşe din ultima vreme sunt o adevărată plagă pentru industria turistică locală.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou