Audieri în Dosarul Media Pro. Jurnaliști cu greutate dau declarații la poliție

Mălina Andrei, 26 noiembrie 2014, Ora 12:55

  • print
  • |
audieri-in-dosarul-media-pro-jurnalisti-cu-greutate-dau-declaratii-la-politie-44550-1.png

Sute de angajați ai firmelor care au deținut Media Pro, aparținând lui Adrian Sârbu, dau explicații în fața anchetatorilor în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscal, potrivit România Tv.

Pe lângă angajați din Pro TV, Publimedia și Mediafax, sunt audiate și vedete ale trustului. De asemenea, potrivit România TV, ar fi fost chemat în față anchetatorilor și Cristian Tudor Popescu. Cel puțin 700 de foști sau actuali angajați ai grupului de presă Mediafax ar urmă să fie interogați la Inspectoratul General de Poliție din București.

Conform Activenews, procurorul de caz i-a chemat la audieri pe toți cei care au semnat, în calitate de beneficiari, contracte cu câteva firme, printre care se află SC RETAIL EUROPE CONSULT SRL, SC EASTFIELD PROD SRL sau PRODUKTIV COMPLET MANAGEMENT SRL. Chiar dacă oamenii scriau pentru publicațiile Mediafax acest lucru nu era specificat pe contractul de Drepturi de Autor, însă atât ziariștii cât și anchetatorii știu că în spatele acestor firme de apartament se află Adrian Sârbu. Se pare că mogolul media nu a plătit niciun impozit sau taxa pentru aceste contracte timp de mai mulți ani, prejudiciind bugetul statului cu câteva milioane de EURO.

Recent, premierul Victor Ponta declară că Adrian Sârbu a încercat să-l convingă să-l ajute să scape de problemele pe care le are cu Fiscul. Adrian Sârbu este bănuit că se află la conducerea rețelei din care fac parte mai multe firme conduse de omul de afaceri și care a provocat statului un prejudiciu estimat la peste 26 de milioane de EURO.

Aleria Management, una dintre firmele lui Adrian Sârbu, ar fi creat un prejudiciu de aproape 5 milioane de lei, potrivit România TV. La această, se adaugă și Apropo Media, dar și Publimedia Internațional, cu prejudiciu care s-ar ridica la peste 22 de milioane de lei. Vizate de percheziții sunt și firmele Mediafax Grup și Mediafax S.A. Prejudiciul pe care îl estimează anchetatorii în cazul celor două firme este de 55 de milioane de lei.

Percheziții au avut loc și la studiourile din Buftea. Anchetatorii au intrat marți dimineață să ridice documente pe care să le folosească mai târziu în anchetă din acest dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul total se ridica la 20 de milioane de euro, făcut prin achiziții fictive de bunuri sau de prestări servicii fictive. Totul era tranzacționat prin mai multe firme fantomă.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou