Avertizarea lui Obama privind epidemia Ebola

Cristian Blănuţă, 17 septembrie 2014, Ora 10:23

  • print
  • |
avertizarea-lui-obama-privind-epidemia-ebola-43361-1.jpg

Preşedintele american Barack Obama a declarat că lumea trebuie "să acţioneze rapid" împotriva epidemiei de Ebola, cu scopul de a evita ca "sute de mii" de persoane să fie infectate cu virusul care s-a soldat deja cu peste 2.400 de morţi în Africa de Vest.

"Această epidemie nu este numai o ameninţare pentru securitatea regională, ci şi o potenţială ameninţare pentru securitatea mondială dacă aceste ţări se prăbuşesc, dacă economiile lor suferă implozii, dacă oamenii se panichează", a avertizat Obama prezentând, la Atlanta, marile direcţii ale planului american de acţiune.

"Lumea are responsabilitatea de a face mai mult", a declarat el, afirmând că Statele Unite sunt pregătite să joace un rol central împotriva unei epidemii care se extinde "în mod exponenţial".

Preşedintele, care a evocat un demers "similiar" american după cutremurul din Haiti din ianuarie 2010, a menţionat în special crearea unui centru de comandament militar în Liberia pentru susţinerea eforturilor în regiune.

De asemenea, el a anunţat crearea unui pod aerian "pentru transportarea personalului medical şi materialului cât mai repede către Africa de Vest", dar şi o bază intermediară în Senegal, în vederea "distribuirii ajutorului pe teren cât mai repede posibil", scrie Mediafax.

Potrivit unui oficial, acest plan va implica trimiterea a aproximativ 3.000 de militari americani în Africa de Vest. Militarii vor participa în special la construcţia de noi centre de tratament în zonele cele mai afectate, iar administraţia americană va ajuta la recrutarea şi formarea personalului desemnat să le gestioneze.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:45
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou