Bombă în presa germană: Elena Udrea și Ion Țiriac, implicați în dosarul EADS

Mălina Andrei, 29 octombrie 2014, Ora 12:48

  • print
  • |
bomba-in-presa-germana-elena-udrea-si-ion-tiriac-implicati-in-dosarul-eads-44113-1.jpg

Jurnaliştii de la publicaţia Huffington Post, ediţia germană online, publică un amplu articol despre afacerea EADS din România. Ziariştii scriu despre implicarea în semnarea acestui contract a fostului cancelar german Gerhard Schroder, a Elenei Udrea, dar şi a ministrului Ioan Rus. Aceştia mai spun că procurorii DNA ar putea cere, săptămâna viitoare, aviz pentru urmărirea penală a foştilor miniştri implicaţi în negocierea şi semnarea contractului, relatează Digi24.

"Cel mai mare scandal de coruptie din istoria Uniunii Europene a avut loc sub influenta EADS", scriu jurnaliştii nemţi, precizând că nume grele de la Berlin apar în actele procurorilor.

„Pe lângă firme ca EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers şi Microsoft, în această afacere apar şi nume precum Gerhard Schroder, Bodo Hornbach, Ion Ţiriac şi Klaus Mangold, alături de cel al candidatei la preşedinţia ţării Elena Udrea", relatează huffingtonpost.de.

„Cercetările DNA, iniţiate după ce obţinuse informaţii din partea FBI, deschid problema implicării lui Gerhard Schroder, Klaus Mangold şi Ion Ţiriac: ei au facilitat afacerea prin faptul că în acea perioadă purtaseră mai multe runde de discuţii la nivel guvernamental la Bucureşti", relatează publicația online.

Cel puţin deocamdată, Elena Udrea nu are calitate de învinuit sau inculpat în vreun dosar. În urma apariției în mass-media a unor informații care dădeau ca sigură cercetarea liderului Partidului Mișcarea Populară (PMP) de către procurorii anticorupție,„Evenimentul zilei" a solicitat, oficial, Direcției Naționale Anticorupție să precizeze dacă Elena Udrea are vreo calitate procesuală în dosarele Microsoft, Gala Bute și în cazul Gheorghe Ștefan - Strong Montaj SA.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou