Boris Nemțov va fi înmormântat astăzi. Unii oficiali au fost interziși la ceremonie de autoritățile ruse

Mălina Andrei, 3 martie 2015, Ora 10:37

  • print
  • |
boris-nemtov-va-fi-inmormantat-astazi-unii-oficiali-au-fost-interzi-i-la-ceremonie-de-autoritatile-ruse-45824-1.jpg

Funeraliile opozantului rus Boris Nemțov, ucis vineri seară în apropierea Kremlinului, au loc marți, la Moscova, în prezența unor diplomați și responsabili europeni, în timp ce alții au afirmat că au fost împiedicați de autoritățile ruse să participe la ceremonie, informează AFP.

Funeraliile lui Boris Nemțov se vor desfășura în prezența ambasadorilor țărilor europene și a altor responsabili străini, printre care șeful diplomației lituaniene Linas Linkevicius, primarul Rigăi, Nils Usakovs, și ministrul adjunct al afacerilor externe polonez Konrad Pawlik.

De la funeralii vor lipsi iubita sa, care se teme că va fi ţinta unui atac, dar şi preşedintele Senatului polonez şi opozantul rus Aleksei Navalnîi, cărora oficialii ruşi le-au interzis să ia parte la ceremonie.

Iubita lui Boris Nemţov, care a fost martoră la asasinat, a declarat pentru o televiziune din Rusia, că nu a văzut chipul atacatorului şi că îşi aduce aminte foarte puţine lucruri din cele întâmplate atunci. În plus, ea a acuzat poliţia rusă că o reţine împotriva dorinţei sale, fără motiv.

Preşedintele american Barack Obama a cerut deschiderea unei anchete independente pentru a îl găsi pe ucigaşul lui Nemţov. În schimb, şeful serviciului american de informaţii este convins că identitatea asasinului va rămâne, cel mai probabil, un mister.

Un apropiat al lui Boris Nemţov a declarat că opozantul lui Putin era pe punctul de a publica dovezi privind implicarea Rusiei în conflictul din estul Ucrainei, înainte de a fi asasinat.

După interviu, Nemţov a luat cina cu iubita lui, un fotomodel de origine ucraineană, şi apoi s-a plimbat pe lângă zidul Kremlinului.

Boris Nemţov va fi condus pe ultimul drum astăzi, în jurul prânzului, la Moscova. De la funeralii va lipsi iubita lui, care se teme că ar putea fi ţinta unui atac.

Anchetatorii ruși au declarat că nu resping nicio pistă în acest caz: crimă politică, pista islamistă din cauza susținerii de către opozant a ziarului satiric francez Charlie Hebdo sau omor legat de conflictul ucrainean, comis de "elemente radicale".

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou