CCR a respins sesizarea lui Gheorghe Funar pe tema ofițerului acoperit

Mălina Andrei, 17 octombrie 2014, Ora 15:53

  • print
  • |
ccr-a-respins-sesizarea-lui-gheorghe-funar-pe-tema-ofiterului-acoperit-43955-1.jpg

CCR a respins vineri, cu majoritate de voturi, sesizarea depusă de Gheorghe Funar, candidat independent la alegerile prezidențiale, prin care era contestată candidatura lui Victor Ponta, pe fondul scandalului ofițerului acoperit.

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins vineri, cu majoritate de voturi, sesizarea depusă de Gheorghe Funar, candidat independent la alegerile prezidențiale, în cazul "ofițerului acoperit".

Candidatul independent în alegerile prezidențiale, Gheorghe Funar, a înaintat, joi, Curții Constituționale o sesizare privind încălcarea Constituției de către premierul Victor Ponta, solicitând astfel verificarea legalității candidaturii acestuia, dar și citarea președintelui Traian Băsescu ca martor.

Funar explică faptul că sesizarea sa vine ca urmare a declarațiilor șefului statului din data de 13 octombrie, când acesta a susținut că premierul Victor Ponta "a fost sau este și în prezent ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe".

"Formulez această sesizare cu privire la încălcarea prevederilor art. 40 al. 3 din Constituția României de către contracandidatul meu la funcția de Președinte al României, Victor-Viorel Ponta, (...) având în vedere incompatibilitatea privind exercitarea unei funcții politice și deținerea statutului de cadru militar (ofițer sub acoperire) care este prevăzută de legislația în vigoare", precizează Gheorghe Funar în sesizarea înaintată CCR și remisă, joi, AGERPRES.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:48
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou