Ce salarii au șefii ANRE, care au primit cadou încă șase luni de mandat! Miza înțelegerii PSD-PNL

Florentina Șerbănescu, 11 ianuarie 2023, Ora 07:10

  • print
  • |
ce-salarii-au-efii-anre-care-au-primit-cadou-inca-ase-luni-de-mandat-miza-intelegerii-psd-pnl-47267-1.jpeg

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 9 ianuarie, OUG-ul prin care mandatele a mai multor membri din fruntea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), printre care și Dumitru Chiriță, cunoscut drept „electricianul lui Dragnea", care primește astfel un „cadou" de 350.000 de lei, scrie ziare.com.

OUG-ul a apărut inițial pe masa Guvernului în octombrie 2021 și a vizat prelungirea unor mandate în derulare a membrilor ANRE, care ar fi trebuit să expire pe 23 octombrie 2022. Conform proiectului, mandatele președintelui Dumitru Chiriță, a vicepreședintelui Nagy-Bege Zoltan și a membrilor Cornelia Sulger și Gabriel Gheorghe se prelungesc cu șase luni. Ulterior, legea a trecut mai întâi de votul Camerei Deputaților pe 21 noiembrie 2022, ca prim for sesizat, pentru ca mai apoi Senatul să îl aprobe, pe 19 decembrie, în calitate de for decizional.

Potrivit legii, numirea și revocarea membrilor din conducerea ANRE se face de către Parlament prin ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.

Conform unor surse citate de G4Media, motivul pentru care Guvernul prelungește mandatul lui Chiriță este pregătirea terenului ca baronul PSD Marian Neacșu, care în prezent este secretar general al Guvernului, să preia în luna mai conducerea ANRE.

Dumitru Chiriță a fost numit la conducerea ANRE de către majoritatea PSD_ALDE din Parlament în noiembrie 2017. Înainte de asta, acesta și-a început cariera ca electrician șef la fosta Întreprindere de Distribuție a Energiei Electrice (IDEB), după care, după Revoluție, a devenit sindicalist și a fost ales președinte al Federației Naționale a Sindicatelor din Electricitate „Univers", preşedinte al Sindicatului Liber Independent „Energia" și vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical în perioada 1996 - 1999.

Acesta se implică apoi și în politică, iar în 2000 ajunge deputat din partea PSD, pentru ca în 2004 să fie pus vicepreședinte la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), cu toate că acesta nu avea cunoștințe în domeniu. În 2008Chiriță peinde un nou mandat de deputat PSD, pentru ca mai apoi, în 2017, regimul Dragnea să-l pună în fruntea ANRE. Fiica social-democratului lucra aici deja din 2014.

Conform declarației de avere, Chiriță a câștigat în 2021 aproximativ 59.620 de lei pe lună (aproximativ 12.000 de euro). Datorită prelungirii mandatului acesta va mai încasa încă aproximativ 350.000 de lei, adică aproape 71.000 de euro.

Vicepreședintele ANRE Zoltan Nagy-Bege, care primește și el prelungire, a avut și el o medie a salariului de 52.200 de lei, în timp ce membrii Cornelia Sulger și Gabriel Gheorghe, puși în funcție de către PSD, respectiv ALDE, au avut venituri lunare de aproximativ 45.000 de lei.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou