Cea mai bătrână femeie din lume a murit la 117 ani

Mălina Andrei, 1 aprilie 2015, Ora 10:46

  • print
  • |
cea-mai-batrana-femeie-din-lume-a-murit-la-117-ani-46171-1.jpg

Japoneza Misao Okawa, care deținea titlul de cea mai bătrână persoană din lume, a murit miercuri, la mai puțin de o luna după ce sărbătorise împlinirea vârstei de 117 ani, informează lemonde.fr, citat de Mediafax.

Născută pe 5 martie 1898 și provenind dintr-o familie de comercianți de chimonouri din orașul Osaka, Misao Okawa devenise în mod oficial cea mai bătrână femeie din lume la vârsta de 114 ani, în februarie 2013. Ea îi urmase atunci în clasamentul mondial al celor mai vârstnice femei din lume unei alte japoneze, care murise la vârstă de 115 ani.

Luna trecută, Misao Okawa a acceptat cu ocazia celei de-a 117-a aniversări să participe la o ședință fotografică, pozând într-un kimono roz și purtând în păr o floare de aceeași culoare.

Misao Okawa a avut trei copii, patru nepoți și 10 strănepoți. Ea a pozat alături de întreaga familie, în rândul căreia s-a remarcat fiul ei cel mare, ajuns la vârstă de 92 de ani, dar și un strănepot în vârstă de doi ani. Venerabila doamnă niponă a părut atunci a avea o stare de sănătate bună, în ciuda vârstei avansate.

Cel mai bătrân bărbat din lume este tot un japonez, Sakari Momoi, care are vârstă de 112 ani. Născut pe 5 februarie 1903, el a obținut acest titlu oficial în vara anului trecut.

Speranța de viață a bărbaților niponi a depășit pentru prima dată în 2013 pragul de 80 de ani (80,21 ani), în timp ce compatrioatele lor dețin recordul mondial în privința longevității medii feminine (86,61 ani).

Aproximativ un sfert din populația Japoniei a depășit vârsta de 65 de ani, iar acest procent va ajunge la 40% în anul 2060. în septembrie 2014 autoritățile au identificat 59.000 de persoane care aveau cel puțin vârsta de 100 de ani în Japonia, potrivit statisticilor oficiale publicate de Ministerul Sănătății din această țară. Dintre aceste persoane, 87% sunt femei.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou