Cifrele o "omoară" pe Ioana Petrescu, ministrul Finanțelor

Cristian Blănuţă, 18 septembrie 2014, Ora 09:43

  • print
  • |
cifrele-o-omoara-pe-ioana-petrescu-ministrul-finantelor-43378-1.jpg

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, s-a mai făcut încă o dată de râs. Aflată în faţa jurnaliştilor, Petrescu s-a încurcat în cifre.

Premierul a intervenit prompt, pentru a o scăpa de întrebările incomode ale jurnaliştilor. Gafa vine la scurt timp după ce şefa de la Finanţe s-a făcut remarcată printr-o declaraţie cel puţin interesantă, potrivit căreia Guvernul nu este responsabil pentru crearea locurilor de muncă, scrie b1.ro.


"Să lămurim un lucru, am spus că este o reducere de aproximativ 300 de milioane de lei la evaziunea fiscală, am spus că evaziunea în acest sector se ridică la 70, 20 la sută era producţia oficială cât a crescut, deci nu, nu evaziunea, dacă e foarte clar nişte cifre, referitor la producţia oficială, deci producţia oficială este producţia oficială care include efectele oricăror măsuri. Deci 70 la sută din acest sector este net fiscalizat, este evaziune fiscală şi am spus că reducerea de evaziune fiscală este de 300 de milioane de lei", a spus Petrescu. 


Premierul Ponta a intervenit imediat pentru a o scăpa pe Ioana Petrescu de întrebările jurnaliştilor.

"Îmi cer iertare, dacă aveţi vreo întrebare pentru mine dacă nu, mă duc la Guvern şi v-o las pe doamna ministru ca să o chinuiţi bine de tot", a intervenit Ponta.

Nu este prima oară când ministrul Finanţelor se face de râs când vine vorba de domeniul pe care ar trebui să-l stăpânească. Ioana Petrescu a făcut recent o declarație preluată de toată presa, potrivit căreia guvernul nu e responsabil cu locurile de muncă.

"Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă. Eu cred că treaba noastră este să creem un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de muncă şi încurajarea ocupării în mediul privat. Iar Guvernul din care fac parte, face exact acest lucru", spunea în urma cu câteva zile, ministrul Finanțelor.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:48
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou