Cine este Gabriel Țuțu, omul din serviciile secrete, care a fost reținut alături de Victor Pițurcă!

Diana Ionescu, 30 ianuarie 2023, Ora 16:23

  • print
  • |
cine-este-gabriel-utu-omul-din-serviciile-secrete-care-a-fost-retinut-alaturi-de-victor-piturca-47362-1.png

Ce îl recomanda pe Gabriel Țuțu la șefia ROMARM: „10 ani de experiență în Serviciul Român de Informații și 5 ani de securitate comercială".

„Un manager extrem de motivat și proactiv, cu o experiență solidă în domeniul sistemelor de securitate și siguranță a informației. Nivelul ridicat de integritate și sprijinul oferit echipei definesc un comportament de leader cu rezultate dovedite în poziția de manager". Așa începe descrierea lui Gabriel Țuțu de pe site-ul ROMARM.  E directorul celui mai important producător şi exportator de produse militare din România, sub tutela Ministerului Economiei.  Ce îl recomandă pe Țuțu, conform descrierii de pe site?, scrie libertatea.ro.

„10 ani de experiență în Serviciul Român de Informații și 5 ani de securitate comercială, timp în care au fost menținute colaborări prolifice cu mai multe agenții guvernamentale, diplomatice și de informații. Abilități excelente de management și leadership, cu o experiență dovedită în securitatea și gestionarea riscurilor în medii dificile și cu risc ridicat", mai scrie pe site. Într-adevăr, conform CV-ului postat pe site, Țuțu a lucrat la SRI între aprilie 2003 și august 2011. A fost chiar șef de departament la Serviciul Român de Informații. El are licență în drept la Universitatea Danubius din Galați și apoi a făcut master la Academia Națională de Informații. 

După SRI, a înșirat funcții publice: a fost director la Ministerul Comunicațiilor (2010-2012), prinzând doi miniștri, Gabriel Sandu și Valerian Vreme, a fost consilier la Loteria Română și adjunct la la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. 194.448 lei a declarat în 2022 Gabriel Țuțu din salariul Romarm, adică aproximativ 40.000 euro pe an.

ROMARM și măștile

În octombrie 2020, Libertatea a scris că ROMARM a produs 3,7 milioane de măști și a vândut doar 60.000 dintre ele. Utilajul adus pentru fabricarea măștilor a costat 1.000.000 euro. Gabriel Țuțu spunea că restul sunt pe stoc.  „Investiția strategică la fabrica Romarm din Dâmbovița pentru producția de măști s-ar fi transformat astfel într-o minciună guvernamentală", scria și RISE Project în decembrie 2020, citând surse din interior. 

Reținut alături de Victor Pițurcă

Alături de Gabriel Țuțu a fost reținut și fostul selecționer Victor Pițurcă, 66 ani. 

Firma implicată în dosar, care a livrat măștile, este a fiului antrenorului, Alexandru Pițurcă, iar fostul selecționer și-ar fi folosit influența pentru atribuirea contractului, au menționat sursele ziarului. 

Pe 17 februarie 2022, Libertatea a publicat o investigație despre „pasa" de 11 milioane de lei pe care fiul lui Victor Pițurcă a primit-o din bugetul MApN, printr-o firmă care a livrat măşti neconforme pentru medicii din spitalele militare COVID. Datele despre cum s-a infiltrat PAV Green Energy, firma lui Pițurcă jr, într-o afacere cu măști au devenit publice, în motivarea unei sentințe civile a Tribunalului Bucureşti.  Sunat de Libertatea, ministrul economiei, Florin Spătaru, nu a răspuns. Biroul de presă al Ministerului Economiei a anunțat că nu are, deocamdată, o reacție referitoare la evenimentele de azi și o va publica pe site când va fi disponibilă.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou