COD GALBEN de ploi în mai multe judeţe până vineri după-amiază. VEZI harta zonelor afectate

Ziarul Atac, 25 iunie 2015, Ora 10:43

  • print
  • |
cod-galben-de-ploi-in-mai-multe-judete-pana-vineri-dupa-amiaza-vezi-harta-zonelor-afectate-46607-1.jpg

ANM a emis, joi, 25 iunie, un COD GALBEN de ploi, valabil în 14 judeţe din ţară, până joi după-amiază. Avertizarea cod galben de ploi intră în vigoare pe 25 iunie, ora 16 și expiră pe 26 iunie, ora 18.

În intervalul 25 iunie, ora 16 - 26 iunie, ora 18 va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în Transilvania, zona Carpaţilor Meridionali şi nordul Munteniei se vor cumula peste 20...25 l/mp şi pe arii restrânse peste 50...70 l/mp. În celelalte regiuni cantităţile de apă vor depăşi izolat 15...20 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Astăzi vremea devine instabilă şi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, chiar rece în nord-vest şi centru, unde cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi averse şi trecător descărcări electrice și vânt mai intens. În restul teritoriului, local în Banat şi Muntenia şi pe arii restrânse în rest, vor cădea averse însoţite de fenomene electrice. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 25 l/mp, mai ales la munte, în Maramureş, Transilvania şi în zona subcarpatică a Munteniei. Vântul va avea intensificări în regiunile estice, sudice, sud-vestice şi la munte. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua astăzi, vor fi cuprinse între 15 grade în Maramureş şi 29 de grade în Dobrogea.

În București ziua se anunță răcoroasă, înnorată, cu averse, tunete, fulgere, vânt și 23...24 de grade la amiază.

La munte vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă, cu 14 grade la Stâna de Vale și Predeal, 13 la Păltiniș, 12 la în Sinaia și Semenic și 8 sus pe Ceahlău. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi averse şi trecător tunete și fulgere, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi pe arii restrânse, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali, 35...40 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare.

Pe litoral vremea va fi normal din punct de vedere termic, cu temperature maxime de 26...27 de grade. Norii se înmulțesc după-amiaza şi noaptea, când vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare. În aceste condiții temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 şi 23 de grade.

 

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou