COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII pentru nouă județe

Ştefan Diaconu, 24 aprilie 2014, Ora 14:53

  • print
  • |
cod-portocaliu-de-inundatii-pentru-noua-judete-39592-1.jpg

Ministerul Apărării este pregătit să intervină cu peste 2.000 de militari şi aproximativ 300 de mijloace tehnice în judeţele aflate sub avertizare de precipitaţii abundente sau inundaţii.

MApN a transmis, joi, un comunicat referitor la măsurile ce se aplică la nivelul ministerului pentru contracararea efectelor generate de fenomenele meteorologice şi hidrologice periculoase.

"Ministerul Apărării Naţionale are pregătite forţele şi mijloacele necesare pentru a răspunde solicitărilor venite din partea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, cu prioritate deosebită pentru acţiunile destinate salvării şi evacuării populaţiei din zonele inundate. În judeţele aflate sub incidenţa atenţionărilor sau avertizărilor de precipitaţii abundente sau inundaţii, MApN poate interveni cu peste 2.000 de militari şi aproximativ 300 de mijloace tehnice", menţionează sursa citată.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor a emis o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate pe râurile din bazinul hidrografic Lotru, unde până la ora 19.00, sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale.

INHGA precizează că, în urma precipitaţiilor importante cantitativ şi cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a precipitaţiilor prognozate pe baza datelor radar, în intervalul 12.30 - 19.00 se vor produce creşteri rapide de niveluri şi debite cu depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile din bazinul hidrografic Lotru şi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale în judeţul Vâlcea.

INHGA a emis cod portocaliu pe Lotru aval de acumularea Brâdişor şi pe versanţi torenţi, pâraie, în judeţul Vâlcea, şi cod galben amonte de acumularea Brădişor şi pe afluenţii Lotrului, tot în Vâlcea.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou