COD ROȘU de CANICULĂ în România

Mălina Andrei, 8 iulie 2015, Ora 11:55

  • print
  • |
cod-rosu-de-canicula-in-romania-46622-1.jpg

Meteorologii au emis o atenţionare cod roşu de caniculă pentru vestul ţării din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Restul regiunilor sunt sub cod galben sau cod portocaliu de caniculă. Temperaturile maxime vor atinge între 35-39 de grade Celsius la umbră, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) a depăşit pragul critic de 80 de unităţi în mai multe zone din ţară.

Potrivit ANM, în judeţele Arad şi Bihor se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatură ale regiunii. Avertizarea cod roşu de caniculă pentru aceste două judeţe este valabilă astăzi, 8 iulie.

Un val de căldură persistent şi un disconfort termic accentuat îşi vor face simţită prezenţa.

Potrivit ANM, miercuri, 8 iulie, canicula va persista şi se va accentua. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 degrade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara - cod galben de caniculă.

Totodată, în după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei va fi instituit un cod portocaliu de caniculă. Astfel, în 18 judeţe din vest şi est, temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

La ora 11.00 cel mai cald era în Slobozia, Oradea, Chişineu Criş, Arad şi Tulcea unde se înregistrau 33 de grade Celsius la umbră. Sunt 32 de grade Celsius la Satu Mare, Timişoara, Zalău, Rădăuţi, Botoşani, Iaşi, Galaţi, Cernavodă, Reşiţa.

Şi la Bucureşti, la ora 11.00 se înregistrau 32 de grade la staţiile Filaret şi Afumaţi şi 31 la Băneasa.

La munte vremea este mult mai plăcută. La ora 11.00 erau 26 de grade Celsius la Predeal şi 25 de grade la Sinaia, 21 în Parâng şi 19 în Ceahlău.

Şi indicele de temepratură umezeală a depăşit pragul critic în mai multe zone: 85 la Râmnicul Sărat, 83 la Padeş, 82 la Tulcea. De asemenea, în multe zone a atins şi depăşit 80.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou