Comentatorul sportiv Marian Olaianos a fost concediat de TVR, după ce și-a agresat fizic și verbal o colegă

Florentina Șerbănescu, 10 martie 2023, Ora 04:55

  • print
  • |
comentatorul-sportiv-marian-olaianos-a-fost-concediat-de-tvr-dupa-ce-i-a-agresat-fizic-i-verbal-o-colega-47601-1.jpg

TVR l-a concediat pe comentatorul sportiv Marian Olaianos din motive disciplinare grave. Decizia este urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară din cadrul instituţiei, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală, transmite News.ro. 

„Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă", a transmis postul public, joi, într-un comunicat de presă. După ce Nadine Vlădescu, jurnalistă la secția Cultură a TVR, l-a acuzat, în octombrie 2022, pe comentatorul sportiv Marian Olaianos că a lovit-o și i-a adresat injurii, președintele instituției, Dan Turturică, a solicitat o anchetă internă. 

La începutul lunii februarie 2023, raportul comisiei de disciplină a fost finalizat. Decizia de a-l concedia pe Olaianos, precizează TVR, are la bază certificatul medico-legal emis de IML, alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos. 

Anterior hotărârii de a-l concedia, conducerea TVR l-a exclus pe Olaianos din echipa trimisă la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Cazul a fost făcut public de către Gazeta Sporturilor. Olaianos a negat atunci acuzațiile. „Tot ce am făcut a fost să mă apăr", declara jurnalistul, în noiembrie 2022. „Nu am bătut-o și nu am lovit-o. Pur și simplu, i-am pus mâna în piept și am împins-o din calea mea", a descris el evenimentul.

Pe 14 noiembrie, comentatorul sportiv a depus la Secția de Poliție nr. 1 București o plângere penală împotriva Nadinei Vlădescu pentru hărțuire și hărțuire sexuală. Conform documentului, Olaianos susține că abuzurile au avut loc în lunile septembrie și octombrie 2022, când colega sa i-ar fi făcut avansuri sexuale. Jurnalistul a spus că insistențele colegei sale au devenit atât de intense încât a simțit că i se pun în pericol familia, cariera și reputația profesională. El reclamă în plângere că Nadine Vlădescu îl urmărea zilnic la locul de muncă - prin curtea instituției, pe holuri și în birouri - și îi scria zilnic sute de mesaje pe WhatsApp. În conversațiile online, atașate plângerii și consultate de Gazetă, Nadine Vlădescu îi cerea bărbatului, explicit și în repetate rânduri, să accepte să întrețină raporturi sexuale. 

„Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Preşedintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică. Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui -Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancţionare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 - 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă şi medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu. Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei următoarele: „aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului".

Tot Gazeta Sporturilor scria că Nadine Vlădescu a mai fost acuzată, în 2020, de hărțuire de un fost partener de viață. La rândul ei, jurnalista a negat acuzațiile ce i-au fost aduse.

În vârstă de 48 de ani, Marian Olaianos lucra la TVR din 1999.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou