Comisia de buget a votat, în unanimitate. TVA, scăzută de la 24% la 19%

Ziarul Atac, 22 iunie 2015, Ora 17:21

  • print
  • |
comisia-de-buget-a-votat-in-unanimitate-tva-scazuta-de-la-24-la-19-46600-1.jpg

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, în unanimitate, proiectul noului Cod Fiscal, stabilind scăderea TVA de la 24% la 19%, de la 1 ianuarie 2016, informează Mediafax.

Popunerea de scădere a TVA la 19% a fost făcută de deputatul PNL Andreea Paul, iar preşedintele Comisiei de buget, deputatul PSD Viorel Ştefan a spus că PSD este de acord cu această propunere, din "dorinţa ca noul Cod fiscal să fie votat în unanimitate".

Noul Cod Fiscal urmează să primească votul final în Parlament miercuri. Amendamentul privind reducerea cotei TVA a fost propus de deputata PNL, Andreea Paul, dar a fost susţinut şi de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

"Partea bună este că din analizele pe care le-am făcut, inclusiv la nivel tehnic cu cei de la CE, Fond şi BM, aşa cum stau astăzi calculele, am spus că suntem de acord cu orice fel de măsură care vine în sprijinul economiei şi populaţiei, atâta timp cât există la nivel de buget susţinere. Deci, cu o astfel de propunere, care va avea efecte extrem de bune în economie, suntem de acord. Dacă cifrele ne arată ca acest lucru se poate, suntem de acord. Partea buna este ca este un consens pe o astfel de masura şi este bine că avem cu toţii o astfel de abordare", a spus ministrul Teodorovici.

Victor Ponta a anunțat de duminică seară că TVA va fi micșorată la 19% înainte de 1 inauraie 2016. În același timp, prețul la medicamente va scădea cu 20% de la 1 iulie, a mai spus premierul.

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou