Best Dental

Mai multe companii din Ministerul Transporturilor, printre care și CFR, își mută conturile de la BCR, pentru a sancționa Austria

Anca Bratu, 13 decembrie 2022, Ora 17:37

  • print
  • |
companii-din-ministerul-transporturilor-cfr-conturile-de-la-bcr-pentru-a-sanctiona-austria-47134-1.jpg

De mai bine de 11 ani România așteaptă intratea în Schengen. Deși anul acesta a avut sprijinul a 26 de membre ale UE, nu a intrat în spațiul european de liberă circulație, pentru că Austria a votat împotriva. Așadar, oficialii din țara noastră iau primele măsuri împotriva Austriei. Companiile subordonate Ministerului Transporturilor, printre care și CFR, își mută conturile de la BCR. Anunțul făcut de ministrul Grindeanu. 

Votul Austriei împotriva intrării României în Spațiul Schengen, i-a făcut pe oficialii românii să ia primele măsuri împotriva țării care nu ne-a vrut în spațiul european de liberă circulație. Companiile subordonate Ministerului Transporturilor, printre care și CFR, își mută conturile de la BCR. Anunțul făcut de ministrul Grindeanu. 

Ce măsuri au fost luate împotriva Austriei

Companiile subordonate Ministerului Transporturilor, printre care și CFR, își mută conturile de la BCR, care este deținută de Erste Group Bank, o companie cu sediul la Viena, la CEC. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost cel care a confirmat informația

"Și-a anunțat o anumită intenție de a face, și știu că vor face, mi-au spus și mie, și nu doar CNAIR-ul, ci și am fost anunțat și de alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, fie că vorbim de Aeroportul din București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. E o explicație cât se poate de simplă", a declarat ministrului Sorin Grindeanu. 

De asemenea, ministrul Grindeanu punctează că nu numai CNAIR, ci și tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci au anunţat că vor face toate diligenţele. Acesta spune că nu este vorba despre o mișcare foarte rapidă, însă a fost luată decizia pentru a se face transferul la o bancă românească. 

"Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune", a mai precizat ministrul.

Care sunt cele mai importante companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor

- Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR),

- Compania Națională de Căi Ferate,

- Compania Națională "Aeroporturi București",

- Societatea Națională "Aeroportul International M. Kogălniceanu Constanța" sau Compania Natională "Administrația Porturilor Maritime Constanța".

 

 

 

EDITORIAL

Noi informații despre crima oribilă de la Alba! Poliția precizează când ar fi fost ucis copilul

Noi informații despre crima oribilă de la Alba! Poliția precizează când ar fi fost ucis copilul

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a afirmat, referindu-se la cazul de la Alba Iulia, unde un bărbat și copilul său în vârstă de un an au fost găsiți spânzurați, că în urma raportului medico-legal a reieşit că tatăl a curmat viaţa copilului cândva între miezul nopţii ş ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou