Best Dental

Controale la Spitalul Municipal Curtea de Argeș după ce un copil, diagnosticat greșit, a murit

Ziarul Atac, 21 aprilie 2015, Ora 15:42

  • print
  • |
controale-la-spitalul-municipal-curtea-de-arges-dupa-ce-un-copil-diagnosticat-gresit-a-murit-46363-1.jpg

Ministerul Sănătății face controale la Spitalul Municipal de la Curtea de Argeș unde un copil a murit din cauză că a fost diagnosticat greșit de medici.

Conducerea Spitalului Municipal Curtea de Argeș a declanșat luni o anchetă internă, după ce un copil în vârstă de șapte ani a murit la o zi după internarea în unitatea medicală, scrie Agerpres.

Băiatul, care acuza dureri abdominale puternice, a fost dus la spital în seara zilei de 17 aprilie, când medicul de gardă a decis internarea iar decesul a survenit după mai puțin de 24 de ore.

Părinții acuză faptul că diagnosticul de gastroenterocolită a fost pus de medicul pediatru Sanda Cernat fără să fie solicitate analize sau alte investigații suplimentare.

În schimb, medicul Sanda Cernat afirmă că a luat decizia să interneze copilul, deși părinții nu doreau inițial acest lucru, iar diagnosticul l-a pus în baza examenului clinic.

Directorul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, medicul Ionela Dăneț, a anunțat că o investigație internă este în curs și se așteaptă concluziile necropsiei efectuate de un medic din cadrul unității sanitare, pentru a se ști cu exactitate cauzele decesului.

Părinții copilului au anunțat că au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:00