Controale la Spitalul Municipal Curtea de Argeș după ce un copil, diagnosticat greșit, a murit

Ziarul Atac, 21 aprilie 2015, Ora 15:42

  • print
  • |
controale-la-spitalul-municipal-curtea-de-arges-dupa-ce-un-copil-diagnosticat-gresit-a-murit-46363-1.jpg

Ministerul Sănătății face controale la Spitalul Municipal de la Curtea de Argeș unde un copil a murit din cauză că a fost diagnosticat greșit de medici.

Conducerea Spitalului Municipal Curtea de Argeș a declanșat luni o anchetă internă, după ce un copil în vârstă de șapte ani a murit la o zi după internarea în unitatea medicală, scrie Agerpres.

Băiatul, care acuza dureri abdominale puternice, a fost dus la spital în seara zilei de 17 aprilie, când medicul de gardă a decis internarea iar decesul a survenit după mai puțin de 24 de ore.

Părinții acuză faptul că diagnosticul de gastroenterocolită a fost pus de medicul pediatru Sanda Cernat fără să fie solicitate analize sau alte investigații suplimentare.

În schimb, medicul Sanda Cernat afirmă că a luat decizia să interneze copilul, deși părinții nu doreau inițial acest lucru, iar diagnosticul l-a pus în baza examenului clinic.

Directorul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, medicul Ionela Dăneț, a anunțat că o investigație internă este în curs și se așteaptă concluziile necropsiei efectuate de un medic din cadrul unității sanitare, pentru a se ști cu exactitate cauzele decesului.

Părinții copilului au anunțat că au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou