Best Dental

Copos, suspect de plagiat! Una din cărțile sale ridică mari semne de întrebare

Mălina Andrei, 8 aprilie 2015, Ora 14:34

  • print
  • |
copos-suspect-de-plagiat-una-din-cartile-sale-a-ridica-mari-semne-de-intrebare-46257-1.jpg

George Copos a scris cinci cărţi în închisoare, fapt ce a grăbit eliberarea sa condiţionată, însă una dintre lucrările sale ridică mari semne de întrebare.

Cartea de istorie a lui George Copos semne mari de întrebare. Un reprezentant al Editurii Niculescu ne-a declarat că nu deţin nici un exemplar pentru vînzare. Cel care a comandat tiparul a şi cumpărat tot tirajul, nu se ştie exact dacă acest client este Gheorghe Copos însuşi sau vreun cunoscut. Astfel, cartea lui Copos nu a ajuns nici măcar o secundă la marele public.

Reprezentanții Bibliotecii Naționale ne-au declarat la rîndul lor că au primit cele șapte exemplare, dar că, deocamdată, acestea nu pot fi puse la dispoziția publicului.

Reporteri de la mai multe publicaţii au încercat s-o răsfoiască, un profesor de istorie a semnalat chiar faptul că titlul cărţii e foarte asemănător cu o lucrare a domniei sale şi a anunţat că ar vrea să verifice ce a scris Copos. Şi Gazeta Sporturilor a semnalat problema dispariţiei acestui volum:

Reporterul a încercat să comande ieri cartea "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI".

Cînd reporterul GSP l-a întrebat despre carte, a răspuns: "N-a apărut la noi, dar lăsaţi-mă să verific". A revenit: "Da, cartea a fost editată de noi, dar a fost comandă fermă, tot tirajul a fost ridicat, nu ni s-a lăsat nici un exemplar". "Cine a făcut această comandă fermă?. "Cel care a scos cartea, nu ştiu autorul".

Reporterul GSP s-a prezentat şi a vrut să ia legătura cu cineva din conducere. "Conducerea e plecată cîteva zile în străinătate!". "Cum e plecată conducerea? Cînd v-am sunat, tocmai aţi spus cuiva că domnul Niculescu îl aşteaptă sus, la etajul 5".

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:39