Best Dental

Criminalul în serie "Șarpele" care a terorizat ASIA în anii '70, a fost eliberat! A omorât 24 de oameni, în șapte țări

Anca Bratu, 22 decembrie 2022, Ora 09:04

  • print
  • |
criminalul-in-serie-arpele-care-a-terorizat-asia-in-anii-70-a-fost-eliberat-a-omorat-24-de-oameni-in-apte-tari-47193-1.jpg

Instanța supremă din Nepal a decis miercuri eliberarea din închisoare a lui Charles Sobhraj, criminalul în serie care a inspirat serialul TV „Șarpele", potrivit CNN, conform Mediafax. 

Instanța a luat decizia pe baza vârstei și a stării de sănătate a bărbatului, potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, Bimal Paudel. Sobhraj, în vârstă de 78 de ani, își ispășea pedeapsa pe viață într-o închisoare din Bhaktapur, o suburbie din Kathmandu, pentru uciderea a doi turiști în 1975. Totuși, multe dintre presupusele sale crime rămân nerezolvate. 

Un complet de doi judecători al Curții Supreme a ordonat guvernului să îl elibereze imediat și să îl deporteze în „țara sa" în termen de 15 zile, a adăugat purtătorul de cuvânt. Născut în Saigon, Vietnam, sub administrație franceză, Sobhraj a fost închis pentru prima dată la Paris, în 1963, pentru jaf, dar a fost acuzat de comiterea de infracțiuni și în Franța, Grecia, Turcia, Iran, Afganistan, Pakistan, Nepal, India, Thailanda și Malaezia. Talentul său de a se sustrage autorităților i-a adus porecla „Șarpele".

Sobhraj a recunoscut în cele din urmă că a comis cel puțin 12 crime între 1972 și 1976 și a făcut aluzie la altele în fața anchetatorilor, înainte de a retrage mărturisirile înainte de alte procese, potrivit biografilor săi. Numărul real de victime nu este cunoscut.

În 2014, un tribunal nepalez l-a condamnat pe Sobhraj pentru uciderea în 1975 a turistului canadian Laurent Carrière, pronunțând o sentință de 20 de ani. Drama BBC/Netflix din 2021 intitulată „Șarpele" se bazează pe povestea presupuselor crime comise de Sobhraj. Filmul arată cum, timp de ani de zile, acesta a evitat poliția în toată Asia, în timp ce ar fi drogat, jefuit și ucis excursioniști de-a lungul așa-numitului „traseu hippie". Un rol important în film îl ocupă fostul diplomat olandez Herman Knippenberg care a colaborat cu autoritățile locale pentru a-l captura pe Sobhraj.

 

 

 

EDITORIAL

Noi informații despre crima oribilă de la Alba! Poliția precizează când ar fi fost ucis copilul

Noi informații despre crima oribilă de la Alba! Poliția precizează când ar fi fost ucis copilul

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a afirmat, referindu-se la cazul de la Alba Iulia, unde un bărbat și copilul său în vârstă de un an au fost găsiți spânzurați, că în urma raportului medico-legal a reieşit că tatăl a curmat viaţa copilului cândva între miezul nopţii ş ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou