Criminalul în serie "Șarpele" care a terorizat ASIA în anii '70, a fost eliberat! A omorât 24 de oameni, în șapte țări

Anca Bratu, 22 decembrie 2022, Ora 09:04

  • print
  • |
criminalul-in-serie-arpele-care-a-terorizat-asia-in-anii-70-a-fost-eliberat-a-omorat-24-de-oameni-in-apte-tari-47193-1.jpg

Instanța supremă din Nepal a decis miercuri eliberarea din închisoare a lui Charles Sobhraj, criminalul în serie care a inspirat serialul TV „Șarpele", potrivit CNN, conform Mediafax. 

Instanța a luat decizia pe baza vârstei și a stării de sănătate a bărbatului, potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, Bimal Paudel. Sobhraj, în vârstă de 78 de ani, își ispășea pedeapsa pe viață într-o închisoare din Bhaktapur, o suburbie din Kathmandu, pentru uciderea a doi turiști în 1975. Totuși, multe dintre presupusele sale crime rămân nerezolvate. 

Un complet de doi judecători al Curții Supreme a ordonat guvernului să îl elibereze imediat și să îl deporteze în „țara sa" în termen de 15 zile, a adăugat purtătorul de cuvânt. Născut în Saigon, Vietnam, sub administrație franceză, Sobhraj a fost închis pentru prima dată la Paris, în 1963, pentru jaf, dar a fost acuzat de comiterea de infracțiuni și în Franța, Grecia, Turcia, Iran, Afganistan, Pakistan, Nepal, India, Thailanda și Malaezia. Talentul său de a se sustrage autorităților i-a adus porecla „Șarpele".

Sobhraj a recunoscut în cele din urmă că a comis cel puțin 12 crime între 1972 și 1976 și a făcut aluzie la altele în fața anchetatorilor, înainte de a retrage mărturisirile înainte de alte procese, potrivit biografilor săi. Numărul real de victime nu este cunoscut.

În 2014, un tribunal nepalez l-a condamnat pe Sobhraj pentru uciderea în 1975 a turistului canadian Laurent Carrière, pronunțând o sentință de 20 de ani. Drama BBC/Netflix din 2021 intitulată „Șarpele" se bazează pe povestea presupuselor crime comise de Sobhraj. Filmul arată cum, timp de ani de zile, acesta a evitat poliția în toată Asia, în timp ce ar fi drogat, jefuit și ucis excursioniști de-a lungul așa-numitului „traseu hippie". Un rol important în film îl ocupă fostul diplomat olandez Herman Knippenberg care a colaborat cu autoritățile locale pentru a-l captura pe Sobhraj.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou