Cristoiu: „Am găsit leac de răul numit Postaci de partid”

Mălina Andrei, 24 martie 2015, Ora 11:09

  • print
  • |
cristoiu-am-gasit-leac-de-raul-numit-postaci-de-partid-46063-1.jpg

„Eu am găsit leac de răul numit Postaci de partid", scrie jurnalistul Ion Cristoiu astăzi în contextul izbucnirii scandalului „Postacii Elenei Udrea".

Soluția este, potrivit jurnalistului, „acționarea în judecată, pentru pagubă morală, a celor care scot publicația online pe care sunt postate înjurii anonime împotriva ta", lucru pe care l-a făcut și, apoi, a și câștigat acțiunea în instanță, îndreptată împotriva site-ului Cotidianul.ro, controlat de jurnalistul Cornel Nistorescu.

La data de 4 iulie 2011, pe site­ul www.cotidianul.ro, sub un articol dedicat critic despre mine de PSD-istul emerit Ioan Mircea Pascu, au fost postate mai multe înjurii și calomnii.

În plîngere, prin avocata Graziela Bârlă, am adus printre altele următoarele argumente:
„Evident, cei care se ascund in spatele diverselor pseudonime, profitand de acest aparent anonimat, utilizeaza absolut necontrolat spatiul on-line pus la dispozitia lor de catre proprietarul domeniului web, societate înscrisă în registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 12005 si de societatea de presa care editeaza, sub licenta, acest ziar.

In acelasi timp, prin mentinerea in spatiul virtual a unor asemmenea comentarii, administratorii site-ului permit aducerea unei grave atingeri imaginii mele, imagine construita de-a lungul anilor, atat in componenta sa morala, cat si profesionala. Lasand sa se foloseasca acest site ca mijloc de aducere la cunostiinta publica a oricaror opinii, a comentariilor injurioase, abjecte, care sunt facute publice sub egida unei marci de renume, Cotidianul, paratii contribuie la influentarea in mod negativ a perceptiei cititorilor, care si-au format o anumita imagine despre mine, imagine careia ii sunt de acum asociate notiuni precum turnator, catastrofa, oportunist etc.

Impactul este cu atat mai important cu cît, in mediul virtual, asemenea pretinse informatii, asemenea comentarii sunt preluate necontrolat si pot fi regasite ani de zile de la publicare, spre deosebire de presa scrisa, mult mai "perisabila"."

Prin sentința din 9 noiembrie 2012, judecătoarea Adriana Teodora Enache de la Judecătoria sectorului 1 București a găsit vinovată proprietara licenței obligînd-o la plata de daune morale de 1000 lei, plus cheltuieli de judecată.

Sentința a fost păstrată la recurs.", menționează Cristoiu pe blogul său.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou