CSM critică votul din Senat în cazul lui Dan Șova: Imunitatea parlamentarilor nu trebuie să afecteze justiția

Mălina Andrei, 26 martie 2015, Ora 13:01

  • print
  • |
csm-critica-votul-din-senat-in-cazul-lui-dan-sova-imunitatea-parlamentarilor-nu-trebuie-sa-afecteze-justitia-46111-1.jpg

Consiliul Superior al Magistraturii a reacționat, joi, după ce solicitarea DNA de încuviințare a reținerii și arestării lui Dan Șova a fost respinsă de Senat.

CSM atrage atenția parlamentarilor că membrii Comisiei de la Veneția s-ar putea sesiza vizavi de o eventuală încălcare a separației puterilor în stat.

"CSM îşi exprimă îngrijorarea cu privire la blocarea actului de justiţie. Cetăţenii, indiferent de funcţia ocupată, sunt egali în faţa legii şi principiul separaţiei puterilor în stat trebuie respectat. Imunitatea parlamentarilor şi a membrilor sau foştilor membri ai Guvernului nu trebuie să conducă la imposibilitatea înfăptuirii actului de justiţie, acesta fiind de competenţa organelor judiciare. CSM reaminteşte opinia Comisiei de la Veneţia conform căreia respectarea independenţei autorităţii judiciare este o condiţie esenţială pentru democraţie sub domnia legii. Aceasta este poziţia oficială a CSM, adoptată în plen", a declarat vicepreşedintele CSM Bogdan Gabor.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou