Cu insolvenţă la usă. CET Oradea va acorda prime de Paşte angajaţilor săi

Florentina Șerbănescu, 17 aprilie 2014, Ora 15:23

  • print
  • |
cu-insolventa-la-usa-cet-oradea-va-acorda-prime-de-paste-angajatilor-sai-39526-1.jpg

Mai mult, termocentrala a fost recent amendată cu 33 de milioane de euro de Comisia Europeană pentru că nu şi-a răscumpărat certificatele verzi.

Totuşi, cei peste 500 de salariaţi au primit fiecare câte 400 de lei, iar în următoarea lună vor fi premiaţi cu încă o sută de lei. Administratorul centralei spune că este obligat prin contractul colectiv de muncă să dea aceşti bani. Primele de Paşte au fost deja acordate angajaților de la CET Oradea. Societatea se zbate să scape de faliment, dar administratorul special a alocat 47.000 de euro de sărbători pentru cei care muncesc aici - 400 de lei pentru fiecare salariat în parte.

Luna viitoare, angajaţii de la CET Oradea vor mai primi încă 130 de lei fiecare. O mare parte din bani provin dintr-un fond de rezervă de asigurări sociale al companiei. Administratorii centralei au încercat să negocieze cu sindicaliștii reducerea bonusurilor.

Contractul colectiv de muncă al angajaţilor de la CET va fi renegociat în luna iunie, când administratorii societăţii vor să-i convingă să renunţe la aceste prime. Societatea este în insolvență și are datorii de aproape 400 de milioane de lei. La acestea se adaugă amenda de 33 de milioane de euro aplicată recent de Ministerul Mediului.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:20
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou